Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 30-45 minuten
Ingrediënten:
- - Hüttenkäse
- - (fles)pompoen (138 gr)
- - Sjalot (20 gr)
- - Teentje knoflook (2 gr)
- - Takje peterselie
- - Cayennepeper (± ⅛ tl)
- - Kurkuma (± ⅛ tl)
- - Korianderzaad (± ⅛ tl)
- - Kerriepoeder (± ⅛ tl)
- - Zout naar smaak
Benodigdheden:
- - Snijplank,
- - Scherp mes,
- - Soeppan,
- - Staafmixer met metalen poot (of plastic poot,
- - Een (beslag)kom om de hete soep in te pureren)
Bereiding:
1. Schil de pompoen indien nodig, snijd in kleine stukjes en doe ze in de soeppan.
2. Snijd de ui en knoflook in stukken en voeg ze toe aan de pompoen.
3. Vul de pan met water totdat alle ingrediënten nèt nièt onder water staan. Laat de soep koken totdat de pompoen zacht is (15-30 minuten).
4. Als de pompoen gaar is, schep je de hüttenkäse alvast in een soepbord/soepkom, zodat de kou ervan af is (anders koelt de soep erg snel af).
5. Maal de soep fijn met de staafmixer.
6. Proef de soep en voeg zout naar smaak toe. Voeg eventueel meer van bovenstaande kruiden toe als je de soep nog kruidiger wilt.
7. Snijd de peterselie in dunne reepjes en laat ondertussen de soep nog een paar minuten doorpruttelen.
8. Schep de soep over de hüttenkäse en sprenkel de peterselie eroverheen.
Variatietip 1:
Vervang de hüttenkäse door (beetgare) kikkererwten.
Variatietip 2:
Vervang de peterselie door bieslook.