Een soep vol van smaak. Licht voor de zomer en warm in de winter.
De bereiding is heel eenvoudig en smaakt gegarandeerd lekker voor het hele gezin.
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 Middelgrote courgettes, grofgesneden
Soepgroenten uit de lijst (prei, selderij, uien, (knol)selderij, etc.)
2 Teentjes knoflook, in blokjes gesneden
1,2 L Groentebouillon (zelfgemaakt of zonder gist/E621)
1 Portie roomkaas
Gemalen komijn, curry, cayennepeper of andere specerijen en verse kruiden naar wens
Wat lijnzaadolie
Bereiding
Plaats een grote pan met 1 cm water op het gasfornuis. Snijd de prei in ringen en fruit deze kort samen met de knoflook en giet de bouillon erbij.
Hak de overgebleven groenten fijn en voeg toe aan de sope, breng op smaak en laat 10 minuten afgedekt op een klein vuur sudderen.
Voeg de verse kruiden en kaas toe en pureer de soep met een staafmixer.
Breng de maaltijd op smaak met eventueel zout en peper naar wens. Bestrooi met kruiden en serveer met wat lijnzaadolie.