jorieke-nederland

Lichte, smakelijke courgettesoep

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 juli 2018

 

Lichte-smakelijke-courgettesoep Een soep vol van smaak. Licht voor de zomer en warm in de winter.

 

Een soep vol van smaak. Licht voor de zomer en warm in de winter.

 

De bereiding is heel eenvoudig en smaakt gegarandeerd lekker voor het hele gezin.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

2 Middelgrote courgettes, grofgesneden

Soepgroenten uit de lijst (prei, selderij, uien, (knol)selderij, etc.)

2 Teentjes knoflook, in blokjes gesneden

1,2 L Groentebouillon (zelfgemaakt of zonder gist/E621)

1 Portie roomkaas

Gemalen komijn, curry, cayennepeper of andere specerijen en verse kruiden naar wens

Wat lijnzaadolie

Bereiding

Plaats een grote pan met 1 cm water op het gasfornuis. Snijd de prei in ringen en fruit deze kort samen met de knoflook en giet de bouillon erbij.

Hak de overgebleven groenten fijn en voeg toe aan de sope, breng op smaak en laat 10 minuten afgedekt op een klein vuur sudderen.

Voeg de verse kruiden en kaas toe en pureer de soep met een staafmixer.

Breng de maaltijd op smaak met eventueel zout en peper naar wens. Bestrooi met kruiden en serveer met wat lijnzaadolie.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea: Orthomoleculair Therapeut en Diëtist met een Wetenschappelijke Achtergrond Mijn naam is Pantea en mijn passie ligt in de wereld van gezondheid en voeding. Met een unieke en diverse academische achtergrond heb ik me toegewijd aan het helpen van mensen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een betere levenskwaliteit te ervaren. Mijn academische reis begon met een HLO propedeuse in de chemie, gevolgd door een universitaire opleiding in de farmacie. Gedreven door mijn interesse in voeding en gezondheid maakte ik de overstap naar de Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik me verdiepte in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Mijn streven naar kennis en expertise bracht me vervolgens naar de wereld van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik voltooide mijn opleiding bij Ortholinea en behaalde de titel van Orthomoleculair Therapeut. Deze benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimale gezondheid. Daarnaast heb ik mijn kennis verbreed door de Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD te volgen. Dit heeft mijn begrip verdiept van de complexe interactie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid. Bij Evenwijs heb ik me verdiept in de behandeling van lipoedeem, waarbij ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van mensen die hiermee te maken hebben. Bovendien ben ik opgeleid om individuen te begeleiden die een maagverkleining, zoals een gastric bypass, hebben ondergaan. Mijn missie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn, rekening houdend met hun unieke behoeften en omstandigheden. Ik ben er trots op om een rol te spelen in het ondersteunen van anderen op hun reis naar een gezondere en gelukkigere levensstijl. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en jouw gezondheidsdoelen realiseren. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Met vriendelijke groet, Pantea Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Gespecialiseerd in Wetenschappelijk Onderzoek, Epigenetica en Lipoedeem Begeleiding na Maagverkleining