jorieke-nederland-1

Mannen dik door vrouwelijke hormonen!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 januari 2020

Mannen en vrouwen maken oestrogeen, progesteron en androgenen aan. De hoeveelheid verschilt o.a. met het geslacht en de leeftijd. Mannen maken meer androgenen aan en vrouwen maken meer oestrogenen en progesteron aan. Naarmate de leeftijd vordert worden echter alle hormonen in mindere hoeveelheid aangemaakt. Daar kan een verkeerde leefstijl een bijdrage aan leveren. Door stress bijvoorbeeld kan de aanmaak van geslachtshormonen in het gedrang komen.

Het milieu draagt ook bij aan een onbalans. In bijvoorbeeld plastic (flesjes water) zitten oestrogenen. Bier drinken helpt ook, als je oestrogenen zou willen, maar dat wil je niet, denk ik. Oestrogenen nu, zorgen voor meer vet op bepaalde plaatsen. Bijvoorbeeld op het wasbordje wat je zo graag ook wilt zien! I.p.v. dat het onder vet begraven blijft. Maar ze zijn ook de oorzaak van borstvorming bij mannen, en grotere borsten bij vrouwen.

Omdat de eigen aanmaak van progesteron en androgenen steeds minder wordt, en oestrogenen overal aanwezig zijn, zelfs in drinkwater, (door de "pil", die uitgeplast wordt en in het drinkwater komt) worden mannen minder vruchtbaar en dikker, en vrouwen worden ook dikker natuurlijk als ze "oestrogeen-dominantie" hebben. Vervolgens maakt vet ook weer oestrogenen aan.

Een dikke buik is dus extra slecht voor de balans en hormonale gezondheid. Ook de sex-drive van beide geslachten lijdt eronder als de verhoudingen niet meer optimaal zijn. Fitness Image

Conclusie: wen jezelf een gezonde leefstijl aan als je nog even wilt genieten van je mannelijkheid!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn