bannerimage

Mannen dik door vrouwelijke hormonen!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 januari 2020

bannerimage

Mannen dik door vrouwelijke hormonen!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Mannen en vrouwen maken oestrogeen, progesteron en androgenen aan. De hoeveelheid verschilt o.a. met het geslacht en de leeftijd. Mannen maken meer androgenen aan en vrouwen maken meer oestrogenen en progesteron aan. Naarmate de leeftijd vordert worden echter alle hormonen in mindere hoeveelheid aangemaakt. Daar kan een verkeerde leefstijl een bijdrage aan leveren. Door stress bijvoorbeeld kan de aanmaak van geslachtshormonen in het gedrang komen.

Het milieu draagt ook bij aan een onbalans. In bijvoorbeeld plastic (flesjes water) zitten oestrogenen. Bier drinken helpt ook, als je oestrogenen zou willen, maar dat wil je niet, denk ik. Oestrogenen nu, zorgen voor meer vet op bepaalde plaatsen. Bijvoorbeeld op het wasbordje wat je zo graag ook wilt zien! I.p.v. dat het onder vet begraven blijft. Maar ze zijn ook de oorzaak van borstvorming bij mannen, en grotere borsten bij vrouwen.

Omdat de eigen aanmaak van progesteron en androgenen steeds minder wordt, en oestrogenen overal aanwezig zijn, zelfs in drinkwater, (door de "pil", die uitgeplast wordt en in het drinkwater komt) worden mannen minder vruchtbaar en dikker, en vrouwen worden ook dikker natuurlijk als ze "oestrogeen-dominantie" hebben. Vervolgens maakt vet ook weer oestrogenen aan.

Een dikke buik is dus extra slecht voor de balans en hormonale gezondheid. Ook de sex-drive van beide geslachten lijdt eronder als de verhoudingen niet meer optimaal zijn. Full length portrait of a fitness man running isolated on a white background

Conclusie: wen jezelf een gezonde leefstijl aan als je nog even wilt genieten van je mannelijkheid!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.