bannerimage

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 mei 2019

bannerimage

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Overgewicht bij kinderen? Het komt steeds vaker voor en dat kan behandeld worden! Overgewicht bij kinderen heeft namelijk een ernstige impact op de gezondheid en zit vervolgens ingeburgerd voor het verdere leven.

 

Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen komt meestal niet alleen voor bij kinderen, maar bij het hele gezin. Het is een gewoonte om veel te nuttigen en ongezonde producten te eten die aanzetten tot een te hoog gewicht. Vandaar dat afvallen van zowel de kinderen als ouders veel aandacht en inzet vraagt.

Kinder dieet?

Start met een kinder dieet? Zowel kinderen als jongeren kunnen aan het Nederland Slank programma deelnemen, met steun van hun ouders. De minimale leeftijd is 8 jaar en het voedingsplan wordt aangepast aan de leeftijd van de deelnemer. Met een afgestemd voedingsplan waar het kind zich aan gaat houden, is vervolgens te zien hoe uw kind afvalt, met als bijvangst: meer mentale en fysieke energie.

Overgewicht bij jongeren

Overgewicht bij jongeren - denk aan kinderen vanaf een jaar of 14 - is een uitdaging, want ze kunnen zelf beslissen wat ze willen eten. Wel houden ouders en de omgeving een belangrijke invloed. Om aan een beter eetpatroon vast te houden is professionele begeleiding een uitkomst. Een begeleider kan met praktische informatie en inzichten komen waarom het beter is om te kiezen voor een gezonder eetpatroon en daarmee het eetgewoonte van het kind veranderen.

Resultaten van gewichtsverlies

Wanneer kinderen met overgewicht afvallen heeft dit voor hen veel positieve gevolgen. Zo krijgen ze meer energie, voelen ze zich zelfverzekerder en zitten ze lekkerder in hun vel. Ook jongeren met acne, vermoeidheid, buikklachten en concentratieproblemen hebben baat bij het Nederland Slank programma.

Uw kind aanmelden voor afvallen

Wil u uw kind laten afvallen, dan raden we aan om eerst een gesprek met ons te hebben zonder uw kind. We kunnen dan eerst kijken naar de onderliggende problematiek en voedingsgewoontes en hoe die zich ontwikkelen. Daarna is het verstandig om samen met de begeleider, u en uw kind de begeleiding op te starten. Het is daarbij raadzaam om school en andere belangrijke contacten in te lichten over het aangepaste voedingspatroon.

Aangepast voedingspatroon

Kinderen krijgen een voedingspatroon voorgeschreven, afhankelijk van hun leeftijd, eetgewoonten en bezigheden. Binnen Nederland Slank hebben we diverse begeleiders met expertise in afvallen bij kinderen. Uw kind valt daarom op een professionele en verantwoorde manier af.

Meer weten over overgewicht bij uw kind?

Creëer een gezonde toekomst voor uw kind en profiteer daar met uw gezin ook van. Schrijf u in voor een gratis voedingsconsult en krijg direct een aantal inzichten hoe u een slanke toekomst voor u en uw kind tegemoet kan zien. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op!

 

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.