bannerimage

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 mei 2019

bannerimage

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Overgewicht bij kinderen? Het komt steeds vaker voor en dat kan behandeld worden! Overgewicht bij kinderen heeft namelijk een ernstige impact op de gezondheid en zet vervolgens de trend voor het verdere leven.

overgewicht jeugd en kinderen 2018bron: Nederlands Jeugdinstituut

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen komt regelmatig niet alleen voor bij de kinderen, maar bij het hele gezin. Het is een gewoonte om lekker en veel te eten en bepaalde producten te eten die aanzetten tot een hoger gewicht. Vandaar dat afvallen van zowel de kinderen als ouders veel aandacht en inzet vraagt.

Kinder dieet?

Starten met een kinder dieet? Jongeren kunnen aan Nederland Slank deelnemen, met steun van hun ouders. De minimale leeftijd is 8 jaar en het voedingsplan wordt aangepast aan de leeftijd van de deelnemer. Met een afgestemd voedingsplan waar het kind zich aan gaat houden, is vervolgens te zien hoe uw kind afvalt, met als bijvangst: meer mentale en fysieke energie.

Overgewicht bij jongeren

Overgewicht bij jongeren - denk aan kinderen vanaf een jaar of 14 - is soms een wat grotere uitdaging, want ze kunnen zelf beslissen wat ze willen eten en of ze slanker willen worden. Wel houden ouders en de omgeving een belangrijke invloed. Om aan een ander eetpatroon vast te houden is professionele begeleiding een uitkomst. De begeleider kan met praktische informatie en inzichten komen en de motivatie geven om te kiezen voor een gezonder eetpatroon en daarmee het eetgewoonte van het kind veranderen.

Resultaten van gewichtsverlies

Wanneer kinderen met overgewicht afvallen heeft dit voor hen veel positieve gevolgen. Zo krijgen ze meer energie, voelen ze zich zelfverzekerder en ze zitten lekkerder in hun vel. Ook jongeren met acne, vermoeidheid, buikklachten en concentratieproblemen hebben baat bij het Nederland Slank programma.

Uw kind aanmelden voor afvallen
picnic-5174650_640Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Wil u uw kind laten afvallen, dan raden we aan om eerst een gesprek met ons te hebben zonder uw kind. We kunnen dan eerst kijken naar de onderliggende problematiek en voedingsgewoontes en hoe die zich ontwikkelen. Daarna is het verstandig om samen met de deskundige, u en uw kind de begeleiding op te starten. Het is daarbij raadzaam om school en andere belangrijke contacten in te lichten over het aangepaste voedingspatroon.

Aangepast voedingspatroon

Kinderen krijgen een voedingspatroon voorgeschreven, afhankelijk van hun leeftijd, eetgewoonten en bezigheden. Binnen Nederland Slank hebben we diverse begeleiders met expertise in afvallen bij kinderen. Uw kind valt daarom op een professionele en verantwoorde manier af.

Meer weten over overgewicht bij uw kind?

Creëer een gezonde toekomst voor uw kind en profiteer daar met uw gezin ook van. Schrijf u in voor een gratis voedingsconsult en krijg direct een aantal inzichten hoe u een slanke toekomst voor u en uw kind tegemoet kan zien. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op!

 

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.