ik ben te dik en wil afvallen maar hoe?

Ik ben te dik en wil afvallen maar hoe doe ik dat

Geschreven door: Rachida Lachhab
24 januari 2020

ik ben te dik en wil afvallen maar hoe?

Ik ben te dik en wil afvallen maar hoe doe ik dat

Geschreven door: Rachida Lachhab

(Te) dik zijn is niet leuk. Het heeft fysieke en mentale gevolgen. Veel mensen zitten daarom ook letterlijk en figuurlijk niet lekker in hun vel. Men kan zich dan ook erg ongelukkig voelen. Nederland Slank legt je in dit artikel uit hoe het komt dat je te dik bent en wat je eraan kunt doen.

te dik

Herken jij je hierin?

Herken jij je hierin: "ik ben te dik en wil afvallen". De eerste vraag is misschien wel, wat vind jij te dik?
Iedereen kent ze wel. De slanke mensen die alles eten wat los en vast zit maar toch geen grammetje aankomen. En dan heb jij het tegenovergestelde: de mensen die bij het kijken of denken aan eten al dikker worden. Het is soms erg oneerlijk verdeeld...

Maar is het echt een kwestie van pech of geluk hebben? De één is wel te dik en de ander niet. Of speelt er meer bij het wel of niet hebben van overgewicht.

De reden dat veel mensen te dik zijn, is dan ook dat zij nog niet de juiste manier hebben gevonden die ervoor zorgt dat je een slank lichaam kunt krijgen. Velen hebben namelijk een bepaalde manier van leven/eten die simpelweg niet aansluit op wat het lichaam nodig heeft. Het lichaam krijgt niet de ondersteuning die het nodig heeft en kan dus defecten gaan vertonen: overgewicht en klachten.

Ben ik te zwaar?

Maar hoe kom je er dan achter wat je lichaam nodig heeft? Kun je dat ergens lezen in een boek of vinden op het internet? Eén ding staat in ieder geval vast: Elk lichaam is verschillend en iedereen heeft dan ook een andere behoefte. Wat voor de één gezond is, hoeft niet perse gezond te zijn voor een ander.

Het bestaat dan ook niet dat er één dieet is dat voor iedereen kan werken. Iedereen heeft een andere stofwisseling, een eigen hormoonhuishouding, andere genen en dus ook een eigen, unieke behoefte. Om die reden kan een dieet dat voor de één perfect werkt, voor de andere helemaal niet werken, en een derde persoon kan er zelfs dikker van worden.

De weegschaal geeft aan dat ik aan het afvallen benOp naar succes bij het afvallen!

Eén van de eerste stappen om succesvol af te vallen is het uitzoeken van wat jouw lichaam persoonlijk nodig heeft. De fout die de meeste mensen maken is dat ze niet blijvend veranderen. Ze verwachten na enkele weken te ‘lijnen’ dat het dan wel weer genoeg is. Ze hopen met hun oude, vaak ongezonde, gewoontes toch op gewicht te blijven. Ze hopen op blijvende verandering maar willen er alleen tijdelijk iets voor doen. En dit werkt dus niet.

Gezond en blijvend afslanken betekent dus verandering voor altijd!

Gezond, lekker én haalbaar gewicht verliezen

Ieders lichaam is anders en bij iedereen zal de oorzaak voor overgewicht dan ook verschillend zijn. De standaard voedingsadviezen die er worden gegeven om af te vallen zijn dus voor bijna iedereen niet toereikend. Sommige mensen vallen er wel mee af, maar komen ook weer erg snel aan. Daarnaast eet je vaak eenzijdig of te weinig en dat is dus geen verantwoorde manier om af te vallen.

Maar hoe kun je dan wel verantwoord afvallen met voeding die bij je past?

Als je anders gaat eten zit je snel al beter in je vel

Nederland Slank heeft het antwoord op een gezonde levensstijl!

Met het  Nederland Slank kun je op een gemakkelijke, maar ook gezonde manier werken aan een slank en gezond lichaam. Nederland Slank kijkt namelijk naar de persoon als individu en geeft iedereen een geheel persoonlijk advies aan de hand van een bloedonderzoek. Je krijgt een persoonlijk voedingsplan waarin precies staat wat je zou moeten eten om je stofwisseling en hormonen in balans te krijgen en te houden. Zo zorg je er niet alleen voor dat je afvalt, maar ook werk je aan een goede gezondheid voor lichaam en geest.

Ga direct aan de slag met je nieuwe gezonde leefstijl!

Draai de knop meteen om en wacht niet op het ‘juiste moment’ dat misschien nooit zal komen!

Vraag vandaag nog een gratis consult aan voor je weerstand

 

 

 

 

 

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.