Nederland-Slank-Mar-18-2024-10-29-25-1992-AM

Tips voor mooie strakke armen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 april 2020

Misschien zit je nu met een trui aan binnen, je kijkt naar buiten, en denkt; wie ziet mijn armen nou nu? Nu misschien niemand, maar over een tijdje begint de zomer en mogen we weer naar buiten en mooie armen krijg je niet in een dag. Daarom vandaag een aantal tips voor mooie strakke armen.

Drink voldoende water

Te weinig water drinken kan er voor zorgen dat afvalstoffen zich ophopen en dat je lichaam vocht vasthoud. Afvalstoffen zijn stoffen die je lichaam liever kwijt dan rijk is. Voldoende water drinken helpt om deze stoffen af te voeren en zo je lichaam te reinigen. Daarnaast helpt voldoende water drinken ook bij het afvoeren van een teveel aan vocht in je lichaam.  

Water

Een dieet rijk aan eiwitten

Eiwitten gebruikt je lichaam om spieren te onderhouden en op te bouwen. Wanneer je hier tekort van eet kunnen deze spieren juist afgebroken worden, met slappe armen als gevolg. Denk bij eiwitten niet alleen aan kip, vlees en ei, ook plantaardige voedingsmiddelen zoals linzen en andere peulvruchten zijn een goede eiwitbron.

Ga verzuring tegen door voldoende groente en fruit te eten

Wanneer je veel eiwit eet kan je lichaam verzuren.  Hierdoor verliest je lichaam belangrijke mineralen waardoor er op den duur tekorten ontstaan. Eiwitrijke voeding werkt verzurend maar dit betekent niet dat je geen eiwitten meer moet eten. Het is belangrijk dat je voeding eet die basisch werkt en daardoor de zuur-base balans hersteld. Groente en fruit werken basisch en compenseren dus het verzurende effect van eiwit.

Eet voldoende vitamine CHappy Women

Nog een reden om voldoende groente en fruit te eten: Tijdens het verouderingsproces vermindert de hoeveelheid collageen in de huid waardoor de huid en spieren slapper worden. Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen; een eiwit dat de huid elastisch en soepel houdt.

Eet gezonde vetten

Vette vis, noten, zaden en plantaardige oliën zijn goede bronnen van Omega-3 vetzuren. deze vetzuren helpen bij de bescherming van je celmembranen door afvalstoffen af te voeren. Een goede afvoer van afvalstoffen draagt bij aan een gezonde gladde huid.

  1. Beperk je zout inname

Teveel zout in je dieet kan ervoor zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt. Daarom is het belangrijk om te letten op je zout inname. Zout zit vooral veel in bewerkt voedsel uit de supermarkt. Kant-en-klaar maaltijden, brood en pakjes en zakjes voor bijvoorbeeld sausjes en ook brood zitten vol met zout. Eet zoveel mogelijk onbeperkt voedsel en wees niet te scheutig met het zout tijdens het koken.

Beweeg

Als laatste: lichaamsbeweging! Hiermee bedoelen we niet iedere dag uren zwoegen op een cardio apparaat in de sportschool. Er is namelijk een groot verschil tussen sporten en bewegen. Dagelijkse ‘gezonde beweging’ zorgt ervoor dat je metabool flexibel blijft en dus in staat bent vet te verliezen. Lees hier meer over afvallen zonder sporten. Krachttraining kan wel bijdragen aan mooie armen omdat het zorgt voor spieropbouw en daarom je armen strakker maakt. 

Met een persoonlijk plan van Nederland Slank krijg je altijd voldoende van deze voedingsmiddelen binnen. Wil je weten of dit programma bij jou past? Vraag dan hier een gratis consult aan

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn