bannerimage

Een voedingsschema dat wél haalbaar is en werkt!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
27 januari 2020

bannerimage

Een voedingsschema dat wél haalbaar is en werkt!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ben jij ook op zoek naar een voedingsschema, maar je kunt geen enkel dieetschema vinden dat past bij je drukke leven of bij jouw lichaam en je behoeftes?

Voor krachttraining, afvallen of aankomen gebruikt Nederland Slank voedingsschema’s die de hormonen beïnvloeden. Algemene voedingsschema’s zijn daarvoor niet toereikend.

Voedingsschema’s kunnen heel nuttig zijn en iemand helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Maar dan moet je wel precies weten wat je aan het doen bent.... 

Waarom een persoonlijk voedingsschema? boodschappentas-1-300x289

Wanneer je geen verstand hebt van voeding en je niet weet wat je eet, leidt dit vaak tot honger, overgewicht of een disbalans in de hormonen en daardoor ook klachten. Wanneer men besluit de gezondheid te willen verbeteren of te willen afvallen, loopt iemand die geen inzicht heeft in goede voedingsgewoontes, het risico om precies het tegenovergestelde te bereiken.

Je kunt met de verhoudingen tussen de componenten een bepaald doel nastreven. Topsporters krijgen andere verhoudingen en hoeveelheden om hun conditie te verbeteren. Krachttrainers volgen een schema om spiermassa op te bouwen. En een ander volgt weer een voedingsschema om aan te komen of af te vallen of voor hulp bij een bepaalde ziekte of aandoening. Voor al deze doelen moet je per persoon een ander voedingsschema maken.

Maar vaak gaan we sleutelen aan ons lichaam, terwijl we eigenlijk niet weten wat we aan het doen zijn. Dit terwijl we met het juiste gereedschap snel en goed resultaat kunnen bereiken! En zeg nou zelf: de meesten van ons gaan ook niet zelf aan de auto knutselen met een boekje in de hand...

Waarom een voedingsschema van Nederland Slank?

Voedingsschema’s kunnen dus erg nuttig zijn bij het behalen en behouden van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Een standaard algemeen dieet schema is echter helemaal niet geschikt en draagt niet bij aan het behalen van je (gezondheids-)doelen. Maar waar vind je dan wel een voedingsschema dat precies aansluit op jouw behoeften..?

salades kunnen in je voedingsschema staan maar ook peulvruchten of andere eiwitten

Nederland Slank werkt met persoonlijke voedingsadviezen op basis van je bloed-profiel, vertaald naar een voedingsschema. Het programma wordt opgesteld aan de hand van een uitgebreide anamnese en een bloedonderzoek. Het voedingsplan sluit daarom aan op de behoefte van het individu. Het voordeel van het persoonlijke voedingsschema is dat het maximaal bijdraagt aan het optimaliseren van je hormoonbalans.*

Gebruik voeding als je medicijn!

Wanneer je de juiste voeding binnenkrijgt in de voor jou berekende hoeveelheden en geschikte combinaties, herstel je de hormoonbalans in het lichaam en kun je elk gewenst doel bereiken.* Het voedingsplan wordt namelijk aangepast op ieders persoonlijke situatie.

Zo helpt Nederland Slank mensen gezond en snel afvallen mét behoud van spiermassa.* Ook begeleidt zij mensen die juist moeten aankomen. Vaak zit het verschil tussen de voedingsschema’s van mensen die moeten afvallen en aankomen in de hoeveelheden eiwit en groenten en in de combinaties.

Juist deze kleine verschillen zijn zeer belangrijk en bij Nederland Slank wordt hier dus ook zeer nauwkeurig naar gekeken bij het opstellen van een voedingsplan. Ook krachttrainers en sporters worden begeleid bij Nederland Slank aan de hand van een persoonlijk voedingsadvies die bijdraagt aan een optimale conditie en het opbouwen van spiermassa.

Hieronder een voorbeeld van een onderdeel van een persoonlijk voedingsschema van iemand die het Nederland Slank programma volgt.

ontbijtvoorbeeld

inkooplijst-1Bij Nederland Slank wordt men begeleid door diëtisten die ook orthomoleculair geschoold zijn. Hierdoor beschikken de diëtisten van Nederland Slank over een bovengemiddelde en up-to-date kennis van voeding en gezondheid. In de behandeling gebruiken de diëtisten dan ook 'voeding als medicijn'.

 

Een gezond voedingsschema zou geen tijdelijke oplossing moeten zijn, maar een leidraad voor een gezond eetpatroon dat je altijd zou moeten toepassen.

De gefotografeerde gerechten zijn allen gemaakt door deelnemers van het Nederland Slank programma. Wanneer je een gezond en verantwoord voedingsschema volgt, kun je niet alleen slank en gezond worden, je gaat ook nog eens heerlijk eten!*

Volg het Nederland Slank programma en ontdek het gezondheidsniveau dat je kunt behalen met voeding op maat!

Vraag snel een vrijblijvend gratis consult aan, waarbij wij al je vragen kunnen beantwoorden en samen met jou een plan opstellen.

Vraag vandaag nog een gratis consult aan voor je weerstand

Referenties

[1] Reichenberger J, Smyth JM, Kuppens P, Blechert J. (2019). "I will fast … tomorrow": Intentions to restrict eating and actual restriction in daily life and their person-level predictors.

[2] Tamara de Weijer, UMCG (2018). ‘We zouden vaker voeding als medicijn moeten voorschrijven’

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.