boon

Waarom laten we ons lichaamsvet groeien tot gevaarlijke proporties?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 december 2023

Dr. Mariëtte Boon in een interview met cardioloog Janneke Wittekoek

een expert op het gebied van lichaamsvet, bespreekt hoe vet een cruciale rol speelt in ons lichaam en deelt inzichten om mensen met overgewicht te helpen. Ze legt het belang uit van bruin vet, dat calorieën verbrandt, en hoe je dit kunt stimuleren, bijvoorbeeld door blootstelling aan kou.

Boon benadrukt dat overgewicht niet altijd te wijten is aan een trage stofwisseling. Zij wijst op diverse oorzaken, zoals leefstijl, medicatie en hormonale factoren. Ze legt uit dat overgewicht ontstaat door een disbalans tussen geconsumeerde en verbruikte calorieën, maar het is essentieel om de individuele oorzaken te begrijpen voor een effectieve behandeling.

Stress speelt ook een rol bij gewichtstoename, vooral door het verhogen van cortisol-niveaus, wat leidt tot meer honger en de opslag van vet in de buik. Bij ernstig overgewicht kan er leptineresistentie ontstaan, waardoor mensen continu honger ervaren.

Boon stelt dat de constante verleidingen in ons dagelijks leven bijdragen aan ongezond eetgedrag. Ze pleit voor maatregelen zoals gezondere keuzes op scholen en belastingverlaging op gezonde voeding.

Als arts probeert Boon de oorzaken van overgewicht te achterhalen en behandelt ze dit met leefstijlinterventies, medicatie, en in sommige gevallen chirurgische ingrepen. Ze is optimistisch over de toekomst en de mogelijkheid om het tij van overgewicht te keren, vooral door betere ondersteuning en begrip in de gezondheidszorg.

Ze geeft ook praktische tips om sneller een verzadigd gevoel te krijgen, zoals het eten van eiwitrijk voedsel, langzaam eten, en het gebruik van kleinere borden.

Nederland Slank is opgericht met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl, zowel fysiek als mentaal. We willen mensen helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Ons streven is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun welzijn te verbeteren en de beste versie van zichzelf te worden.

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

lees verder https://www.heartlife.nl/wp-content/uploads/2023/12/hl9-totaal-lr_final-1.pdf

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn