bannerimage

Te veel water drinken geeft watervergiftiging?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
29 juni 2019

bannerimage

Te veel water drinken geeft watervergiftiging?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Er circuleert een artikel over "teveel water drinken" waarop een collega een reactie heeft geschreven:  De achtergrondkennis van dit artikel klopt voor mensen die geen overgewicht hebben en gezond zijn. Er staat ook in dat het gaat om de juiste homeostatische prikkels.

Veel mensen hebben die prikkels verloren en merken als ze "bulkdrinken" (enkele glazen tegelijk) en niet de hele dag door kleine beetjes weer de normale dorstprikkel ontwikkelen. "Bulkdrinken" is in het kader van Nederland Slank dus een belangrijk advies.

water-1Bij mensen met overgewicht is bekend dat een goed menu niet voldoende is om gewicht kwijt te raken als ze niet voldoende drinken. Dit komt doordat het vetweefsel a.h.w. te droog is en daardoor de cellen z.g. aguaporinepoorten (waterpoorten) missen. Men heeft ontdekt dat die poorten een dubbelfunctie hebben en zorgen dat vetzuren de cel kunnen verlaten. Door bij mensen met overgewicht het lichaam onder druk van veel water te zetten kunnen deze poorten terugkeren, zodat de vetzuren de cel uit kunnen. Daarom is het m.i. correct dat in de programma's een wateradvies gegeven wordt wat correleert met het gewicht.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.