bannerimage

Te veel water drinken geeft watervergiftiging?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
29 juni 2019

Er circuleert een artikel over "teveel water drinken" waarop een collega een reactie heeft geschreven:  De achtergrondkennis van dit artikel klopt voor mensen die geen overgewicht hebben en gezond zijn. Er staat ook in dat het gaat om de juiste homeostatische prikkels.

Veel mensen hebben die prikkels verloren en merken als ze "bulkdrinken" (enkele glazen tegelijk) en niet de hele dag door kleine beetjes weer de normale dorstprikkel ontwikkelen. "Bulkdrinken" is in het kader van Nederland Slank dus een belangrijk advies.

water-1Bij mensen met overgewicht is bekend dat een goed menu niet voldoende is om gewicht kwijt te raken als ze niet voldoende drinken. Dit komt doordat het vetweefsel a.h.w. te droog is en daardoor de cellen z.g. aguaporinepoorten (waterpoorten) missen. Men heeft ontdekt dat die poorten een dubbelfunctie hebben en zorgen dat vetzuren de cel kunnen verlaten. Door bij mensen met overgewicht het lichaam onder druk van veel water te zetten kunnen deze poorten terugkeren, zodat de vetzuren de cel uit kunnen. Daarom is het m.i. correct dat in de programma's een wateradvies gegeven wordt wat correleert met het gewicht.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn