jorieke-nederland

Week 19: Is mijn weegschaal kapot?

Geschreven door: Liselore Verschuren
04 oktober 2018

 

Het goede nieuws is dat ik niets ben aangekomen. Maar het slechte nieuws is dat ik in de afgelopen weken ook helemaal niets ben afgevallen. Wat ik ook doe, er gebeurt helemaal niets meer met mijn gewicht. Is mijn weegschaal kapot?

De strenge fase met een flinke korrel zout

Ik zit nog steeds is de strenge fase van het Nederland Slank programma. Ik ben intussen 13 kilo afgevallen en mijn streven was om minimaal 15 kilo af te vallen. De eerste tijd ging dat heel voorspoedig, want zelfs tijdens mijn vakantie in Denemarken wist ik ervoor te zorgen dat uitspattingen binnen de perken bleven. Hierdoor is het me gelukt om alle kilo’s die ik voor mijn vakantie kwijt was geraakt, er ook af te houden.

Ik was daar dolgelukkig mee, maar het gaf me ook een gevoel van onoverwinnelijkheid. Zolang ik niet al te ver uit de bocht vloog, vond ik dat ik best af en toe kon sjoemelen. En zo zat ik opeens op een verjaardag toch taart te eten, wees ik een koekje niet meer automatisch af en deed ik zelfs gewoon mee toen mijn man en zoon een keer spontaan pizza bestelden.

Ik hield me verder wel helemaal aan het programma, en daardoor kwam ik helemaal niets aan. Maar afvallen deed ik dus ook niet meer.

Turkse gastvrijheid

Weegschaal-kapotEn toen ging ik vorige week voor mijn werk een paar dagen naar Turkije. Ik zou in een hotel verblijven en was voor allerlei etentjes uitgenodigd, dus het programma van Nederland Slank bleef thuis.

De eerste dagen ging ik me volledig te buiten aan alle Turkse gastvrijheid, maar op dag drie was ik duidelijk te ver gegaan. Ik weet niet of het door de vettige vleesgerechten kwam of door de complete omslag in mijn eetpatroon, maar feit was wel dat ik flinke maag- en darmklachten kreeg. En dat ben ik niet gewend, normaal gesproken heb ik nergens last van als ik op reis ben.

Maar goed, het resultaat was dat ik flink minder eetlust had en dat mijn darmen ervoor zorgden dat datgene wat ik at ook weer razendsnel werd verwerkt. Het was alsof mijn lichaam door al die overvloed zelf op de rem was gaan staan.

Is mijn weegschaal kapot?

Eenmaal thuis ging ik met angst en beven op de weegschaal staan. En opnieuw was mijn gewicht exact hetzelfde. Er was niets aangekomen, maar er was ook niets af. Ik heb van alles gedaan om te testen of mijn weegschaal kapot was. Mijn man heeft zichzelf moeten wegen, ik heb mijn zoon op de weegschaal gezet en ik ben zelfs mijn hond gaan wegen. En bij hen was de uitkomst normaal. Dus dan is de kans dat mijn weegschaal kapot is vrij klein.

Aangezien ik die twee extra kilootjes alleen al voor het idee toch kwijt wil, ben ik sinds een paar dagen weer volledig toegewijd aan mijn dieet. En dit keer ga ik niet zwichten voor taart, koekjes, pizza en Turkse gastvrijheid.

Ik ben benieuwd of het me gaat lukken!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij:
Week 17: Van pashokjesleed naar pashokjespret
Week 15: Minder kilo’s is meer weerstand
Week 13: Aankomen tijdens de vakantie voorkomen
Week 7: Eindelijk een goed middel tegen acne!
Week 5: Wanneer begin je met nieuwe eetgewoonten?
Week 3: Detoxen met bitterzout
Week 1: Te dik. En nu?

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren