De Biologie van Geluk


Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Met "De Biologie van Geluk" biedt Nederland Slank je een oplossing als je je overeet uit een vorm van ongenoegen, als beloning, door stress of andere oorzaken.

Kun je maar moeilijk omgaan met de verleidingen die de omgeving biedt? Ontdek alles over ons programma "De Biologie van Geluk".

Maar  endorfine-herstel is ook een oplossing als je aankomt zonder dat je teveel eet.

Direct meer informatie? Download het gratis e-book ‘de biologie van geluk’


Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

Emotie eter?

Niet iedereen is een emotie eter. Wij wilden graag weten hoe het komt dat mensen zo verschillend met eten om gaan. Op zo’n manier dat bij de één overgewicht ontstaat en bij de ander niet.....

Daar blijkt een biologische oorzaak voor te zijn.

Maar we hebben goed nieuws; het kan worden beïnvloed met behulp van voeding en evt. met supplementen. Als je in balans bent en je gelukkig voelt, ligt het minder voor de hand dat je gaat overeten. Uit onderzoek is gebleken dat je geluksstofjes voor een groot deel worden beïnvloed door je leefstijl, je eetpatroon en je gelukshormonen waaronder endorfine.

verschillende emoties

Het effect van glutamaat op overgewicht en pijn

Als we het gaan hebben over emotie eten, overgewicht en stress, kunnen we niet om glutamaat heen.

Glutamaat is een stofje dat het lichaam onder meer aanmaakt bij chronische stress, insulineresistentie en bij mensen die een psychisch trauma hebben meegemaakt. Het zorgt ervoor dat het dopamine- beloningssysteem en het verzadigingssysteem niet meer goed werken, waardoor je constant een leegte ervaart en dus constant trek hebt.

Glutamaat veroorzaakt aanhoudende onrust, piekeren en een toename van angsten, stress en soms ook problemen met inslapen of doorslapen. Om deze vervelende bijwerkingen op te vangen, gaan mensen vaak meer eten, soms met vreetbuien tot gevolg.

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

het effect van suiker heeft veel invloed op je lichaam

Vooral suiker, smaakversterkers in bewerkte voedingsmiddelen, zuivel en gluten hebben het effect om glutamaat te neutraliseren. Maar het effect van deze 'troostvoeding' duurt maar eventjes, waardoor men het steeds moet herhalen. Het gevolg is over eten/eetbuien, overgewicht en eetstoornissen. Het typische ‘emotie eten’ wordt dus vaak veroorzaakt door een teveel aan glutamaat.

biologie van geluk

Bij sommige mensen zorgt glutamaat voor chronische pijn en spanningen in de spieren en/of gewrichten.
In het boek ‘Het endorfine-herstelplan’, geschreven door Lucas Flamend, wordt de dynamiek van glutamaat uitgelegd, wat de oorzaken zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat glutamaat afneemt, waardoor het leven prettiger wordt.

 

Kom vandaag nog in actie tegen eetbuien en klachten!

Ben jij je eetbuien, overgewicht en bijkomende klachten ook zo zat? En wil je er echt iets aan doen?

Wil je direct meer weten over het programma  "De Biologie van Geluk"? Plan dan nu je gratis consult in en zet de eerste stap naar een gezond en gelukkig leven! 

 

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In