jorieke-nederland-new

Het cholesterolverlagend dieet

Nederland Slank kan ervoor zorgen dat het cholesterolgehalte in je bloed daalt binnen 3 tot 5 dagen. Nederland Slank is een cholesterolverlagend dieet.

Gratis consult

Veel mensen met een verhoogd cholesterolgehalte (hypercholesterolemie) krijgen vaak het advies om een cholesterolverlagend dieet te volgen. Hoewel er verschillende meningen zijn over de relatie tussen een verhoogd cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten, lijkt het belangrijk om het cholesterolgehalte zo laag mogelijk te houden.

Er zijn verschillende opvattingen over de oorzaken van een verhoogd cholesterol, maar over het algemeen wordt gedacht dat het eten van veel verzadigd vet, overgewicht, erfelijke aanleg, diabetes, een traag werkende schildklier of bepaalde medicijnen bijdragen aan een hoog cholesterolgehalte.

In dit artikel kun je de volgende dingen vinden:

- Wat is een cholesterolverlagend dieet?

- Biedt het cholesterolverlagend dieet wel voldoende voordelen?

- Waarom Nederland Slank

Wat is een cholesterolverlagend dieet?

Het dieet houdt in dat je zo min mogelijk producten eet met veel verzadigde vetten, zoals volle zuivelproducten, vet vlees en harde bak- en braadvetten. Ook transvetten, die voorkomen in sterk bewerkte of gefrituurde producten zoals koekjes, chips en gebak moeten zoveel mogelijk vermeden worden. In plaats daarvan is het belangrijk om voldoende onverzadigde vetten binnen te krijgen uit plantaardige producten zoals olie en noten, en omega-3 vetzuren uit vis. Daarnaast wordt aanbevolen om veel groente en fruit te eten, minimaal 200 gram groente en twee stuks fruit per dag. Ook de inname van voldoende vezels is belangrijk. Daarom wordt geadviseerd om vooral voor volkoren producten te kiezen.

Onder andere het Voedingscentrum, de Hartstichting en de diëtist geven voedingsadviezen voor het verlagen van het cholesterol. Verder zijn er diverse voedingsadviezen en recepten en alternatieve varianten van het dieet beschikbaar op het internet.

Gezonde

Kader:

Cholesterol is in het bloed opgenomen in de vorm van lipiden-proteïnemoleculen, de zogenoemde lipoproteïnen. Er zijn twee hoofdtypen van deze moleculen: ‘low density’-proteïnen (LDL) en ‘high density’-proteïnen (HDL). LDL heeft een groter bestanddeel cholesterol dan HDL en zet dit in het hele lichaam af. Een hoog gehalte van LDL – het ‘slechte’ cholesterol - in het bloed vergroot de kans op een vaataandoening. Dat komt doordat LDL vettige afzettingen op de vaatwanden vormen. Deze afzettingen groeien en beperken de bloedstroom; ze kunnen de vorming van bloedstolsels veroorzaken die de vaten verstoppen. HDL neemt vrije cholesterolmoleculen op en vervoert deze terug naar de lever, waar ze worden afgebroken. Een hoog gehalte van HDL – het ‘goede’ cholesterol - beschermt dus tegen vaataandoeningen.

---------------

Biedt het cholesterolverlagend dieet wel voldoende voordelen?

Het cholesterolverlagend dieet heeft gezondheidsvoordelen. Doordat je minder verzadigde vetten binnenkrijgt, meer vis en meer groente en fruit eet, kan het cholesterolgehalte in je bloed dalen. Ook het gewicht kan hiermee wat verminderen. Maar is dit voldoende?

Stofwisselingsproblemen als overgewicht, diabetes, te hoog cholesterol en een te hoog bloedsuiker zijn vooral het gevolg van een onevenwichtige hormoonhuishouding. Alleen ‘gezond eten’ en het beperken van verzadigde vetten zijn niet voldoende om de balans te herstellen. Hormonen in het lichaam worden beïnvloed door de juiste combinatie en juiste hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen.

Een cholesterolverlagend dieet zorgt niet voor een evenwichtige hormoonhuishouding en is niet afgestemd op de persoonlijke behoeften van jouw lichaam. Ook als je snel en veel af moet vallen, is alleen een cholesterolverlagend dieet onvoldoende. Hoog cholesterol en overgewicht gaan vaak samen. Om een stabiel gewicht te realiseren is een evenwichtige hormoonbalans nodig.

Waarom is Nederland Slank een beter alternatief?

Bij het programma van Nederland Slank draait het om het herstellen van de hormoonhuishouding. Het is gebaseerd op vooraanstaand medisch onderzoek naar de effecten van de hormoonhuishouding op het menselijk lichaam en de gezondheid. Het gaat ervan uit dat overgewicht en andere stofwisselingsproblemen zoals diabetes, een te hoog cholesterol en een hoog bloedsuiker worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht in de hormoonhuishouding. Door middel van de juiste voedingsmiddelen in de juiste combinaties en juiste hoeveelheden kunnen hormonen in het lichaam worden beïnvloed.*

Hyper-insulinemie of insulineresistentie is de medische term voor deze stofwisselingsproblemen. Bij deze stoornis is de insulinespiegel chronisch verhoogd, terwijl de glucose- of bloedsuikerspiegel nog normale waarden laat zien. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat het lichaam glucose (suikers) uit het bloed in de lichaamscellen opneemt.

Hyperinsulinemie ontstaat doordat het lichaam ongevoelig geworden is voor het signaal dat insuline afgeeft. De pancreas (alvleesklier) gaat, om te proberen deze insulineresistentie te corrigeren, nog meer insuline aanmaken. Hierdoor raakt de insulinespiegel in het bloed chronisch verhoogd.

Wanneer insulineresistentie niet tijdig wordt ontdekt en behandeld, raakt de pancreas overbelast en is er een grote kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Bij een groot deel van de mensen met overgewicht is deze stofwisselingsstoornis aanwezig. Symptomen zijn onder andere: gewicht dat geleidelijk groeit en vooral rond het middel wordt vastgehouden, een continue hongergevoel vooral na een koolhydraatrijke maaltijd, vermoeidheid en gewrichtsklachten.

Het Nederland Slank Programma is gericht op de verhoging van het niveau van het menselijk groeihormoon. Dit wordt bereikt door het creëren van evenwicht tussen de hormonen serotonine en insuline. Het resultaat is een verlaging van insuline.*

Aan de hand van een bloedtest wordt een programma opgesteld gericht op je persoonlijke hormoonhuishouding. Het is dus een persoonlijk programma, dat alleen succesvol is wanneer het op maat wordt afgestemd op jouw lichaam. Dit in tegenstelling tot de meeste andere diëten die qua aanpak en inhoud voor alle deelnemers gelijk zijn.

Bij het NederlandSlank Programma word je persoonlijk begeleid door professionals (diëtisten). Het programma biedt een uitgebreid bloedonderzoek, een persoonlijk voedingsplan en begeleiding via Skype in alle fases van het programma.

Het programma wordt vergoed door een aantal ziektekostenverzekeraars. Dat betekent dat je een deel van de kosten terugkrijgt. Wij zijn zelfs zo overtuigd dat het NederlandSlank programma voor je zal werken dat wij het aanbieden op basis van “no cure, no pay”: als je je doel niet bereikt dan krijgt je je geld terug!

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.