Nederland-Slank-2

Sirtfood dieet

Over de Sirtfood dieet hype waar Adele mee af viel

Gratis consult

adele

bron AD 

Nederland Slank juicht toe dat Adele een stap in de goede richting zet.

Op dit moment is zangeres Adele uitgebreid in de media te zien met haar twintig kilo slankere lichaam. Daarmee laat zij zien dat het mogelijk is om overgewicht te beëindigen en een gezond leven te leiden. Gezond eten volgens dit “Adele”-programma is natuurlijk een goed begin.

Daarnaast heeft een beroemdheid als zij ongetwijfeld nog een coach (en behoorlijk wat andere stimuli) die het haar makkelijker maken om haar doelstellingen te halen. Een dieet-hype rondom een beroemdheid is echter verder niet echt nieuws.

De sirtfood dieet-hype rondom Adele, niets nieuws onder de zon

Je kunt er niet omheen. Sinds zangeres Adele tientallen kilo's is afgevallen met het zogenaamde sirtfood dieet, staan de off- en online magazines bol van dit nieuwste 'wonderdieet' dat belooft dat je 3 kilo in een week kunt afvallen. Onder andere de culinaire pagina van het Algemeen Dagblad, Libelle en de webpagina 'nieuws voor diëtisten' wijdden er deze week een uitgebreid artikel aan. 

Prof. dr. ir. Ingeborg Brouwer, hoogleraar voeding en diëtetiek aan het VU, stelt in het AD dat het inderdaad mogelijk is om met het sirtfood (waarbij sirt staat voor Silent Information Regulators ofwel lichaamseigen enzymen) behoorlijk af te vallen maar dat dit vooral aan de beperking van de calorie-inname te danken is. Met andere woorden: de basis waarop elk succesvol dieet gebaseerd is.

Geloof in sirtfood/superfoods als nieuwe religie

Libelle quote in haar artikel Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Deze stelt dat het geloof in zogenaamde superfoods bijna een nieuwe religie is geworden. Sirt voedingsmiddelen: bosbessen, pure chocolade, walnoten en matcha groene thee vallen allemaal onder de populaire term 'superfoods'. Dat klopt redelijk.

Ook vanuit mijn studie van de orthomoleculaire voedingsleer wordt het gunstige effect van bepaalde voedingstoffen zeker niet tegengesproken. Het persoonlijke voedingsplan van Nederland Slank is net zo goed gebaseerd op de gereguleerde inname en combinaties van specifieke voedingsmiddelen. Alleen een 'wonderdieet' voor iedereen bestaat volgens ons niet.

Daarom biedt Nederland Slank een individueel, persoonlijk voedingsplan plús de hoognodige bijbehorende begeleiding én de mogelijkheid tot het volgen van het endorfine-herstelplan waarmee ook de onderliggende, epigenetische oorzaak van overeten worden aangepakt. 

Net als Adele in drie fasen naar een topresultaat

Net als bij Nederland Slank bestaat ook het sirtfood dieet uit drie fasen. In de eerste fase bestaat uit het nuttigen van maximaal drie sapjes en één sirtuinerijke maaltijd per dag. De tweede week worden dit twee sapjes en twee maaltijden en daarna bouw je langzaam weer naar een volledig voedingsregime waarbij de trigger voor het grote publiek vooral lijkt te bestaan uit het feit dat je (pure) chocolade en wijn zijn toegestaan.

Nederland Slank kent ook een drie-fasen-systeem en al hebben onze volgers geen wijn op hun lijst staan (want dat werkt niet zo goed voor je groeihormoon/dus je vetverbranding), de voedingslijst is veel uitgebreider en vooral proteïne-rijker dan het schamele lijstje sirtuine-foods. Nederland Slank richt zich dan ook op een leefstijl verandering, waarbij je na het bereiken van je streefgewicht (wat ook met ongeveer twee kilo per week behaald kan worden) weer een normaal voedingspatroon kunt volgen.

Van Sirtfood-dieet naar leefstijl

Ook deze laatste hype is, hoewel een inspirerend voorbeeld, dus voornamelijk gebaseerd op een boek met do's and dont's waarbij je het verder alleen zult moeten opknappen. Oftewel oude wijn in nieuwe zakken. Het in the picture (laten) zetten van een nieuw dieetverschijnsel door beroemdheden als Adele of Pippa Middleton is daarbij een beproefd recept. Uiteindelijk ligt met slechts 20 toegestane voedingsmiddelen waaronder de 'gevaarlijke dooreters' chocolade en noten en behoorlijk weinig proteïnen, het zoveelste falen weer op de loer. Met alle deprimerende gevolgen van dien. Wil jij dit keer gaan voor blijvende en realistisch haalbare resultaten, dan ben je aan het goede adres bij Nederland Slank.

Bij ons krijg je namelijk:

  • Een op jouw persoonlijke bloedwaarden analyse gebaseerd voedingsplan.
  • Persoonlijke één-op-één coaching en begeleiding.
  • Aanpak van de onderliggende, hormonale oorzaken van overeten.
  • Opbouw naar een leefstijl plan dat de basis van zal vormen van een gezond en gelukkig leven.

Bij Nederland Slank sta je er niet alleen voor.

Ben je geïnspireerd geraakt door de foto's van een lachende Adele in bikini of de prachtige resultaten van Pippa Middleton, wil je ook voor de zomer nog lekker en gelukkig in je vel zitten, neem dan eens contact op met een van onze coaches. Met onze hulp bij jouw persoonlijke voedingsplan kun jij ook verbluffende resultaten behalen. Maar dan op een manier die realistisch, haalbaar en blijvend is.

Referenties