lies

Oprichter Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn is diëtist, orthomoleculair therapeut en oprichter van Nederland Slank

Gratis consult

Over Liesbeth van Duijn

Liesbeth werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Als oprichter van Nederland Slank zie ik dagelijks klanten die willen afvallen en fitter worden. Als diëtiste die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, ben ik ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik veel kennis opgebouwd over diverse afslank-methodes, programma’s en diëten.

Uit eigen beleving, onderzoek en contacten met artsen uit verschillende disciplines, heb ik ons programma geselecteerd, dat al meer dan 20 jaar succesvol wordt toegepast in ons buurland. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, welke van grote invloed kan zijn bij succesvol afvallen en fit worden.

Persoonlijk

Ik ben de dochter van de banketbakker: Ben van Duijn, vroeger op de Vierambachtsstraat in Rotterdam.

Liestaart

Snoepkont

Vanaf mijn 2e jaar at ik de winkel leeg. Was ik klaar met de gebakjes en de chipolatapudding, dan stapte ik over op de saucijzenbroodjes. Truffels waren een van de favorieten, voor ze door de chocolade werden gerold zag ik kans om een halve “plaat” te laten verdwijnen. Maar ook voor de boterletter met slagroom draaide ik mijn hand niet om. Ik heb de chef (die op commissie stond) tot wanhoop gedreven. En met mijn 13e ontwikkelde ik een eetstoornis.

Van veearts tot dietist

Omdat ik als kind al veearts of boer wilde worden kwam ik terecht op de hogere landbouwschool. De keuze viel daar op levensmiddelentechnologie omdat mijn fascinatie voor eten / voeding groot was. Zo groot dat de overstap naar diëtetiek beter leek.

Diëtetiek bleek voor mij niet de oplossing om van mijn overgewicht af te komen. En ook de rest van de wereld zag ik met de adviezen van het Voedingscentrum / de Schijf van Vijf alleen maar zwaarder worden.

Mijn talent voor marketing-communicatie heb ik bij Randstad Uitzendbureau kunnen ontwikkelen. Net als mijn interesse in wat mensen drijft in organisaties (en daarbuiten).

Altijd op zoek naar een slank leven

Vanwege mijn eetverslaving heb ik van alles onderzocht wat er op de markt was om slank te worden en te blijven. Ook om van mijn eetstoornis af te komen heb ik geen behandeling geschuwd. Artsen, therapeuten en pillenverkopers hebben goud aan me verdiend. Niet alleen woog ik op een gegeven moment 90 kg en had maat 46, ik ben ook wel 10x overspannen of burn-out geweest. (En nu begrijp ik waarom, zie de Biologie van Geluk).

Ik kreeg ook een auto-immuunziekte, Lupus, die een aantal van mijn organen heeft aangetast en waarvan ik doodmoe was terwijl ik toen nog maar 44 jaar werd. Wisselende stemmingen waren me ook niet vreemd. Tot ik een programma tegenkwam van een Duitse internist / orthomoleculair therapeut en dat in 6 weken, onverstoorbaar afmaakte tot een gezond gewicht van 63 kg.

Door dit programma hoefde ik ook geen medicatie meer te gebruiken voor de Lupus. Dat was erg fijn want die medicatie onderdrukt het immuunsysteem en als je een verkoudheid krijgt, moet je er mee stoppen omdat je anders geen afweer hebt. 3x Raden hoe gezond dat is.

De missie van “Nederland Slank” ontwikkelt zich

Nederland Slank is opgericht met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl, zowel fysiek als mentaal. We willen mensen helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Ons streven is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun welzijn te verbeteren en de beste versie van zichzelf te worden.

Al voor ik begon, bedacht ik dat ik hiermee de helft van Nederland kon redden, als het werkte. (De helft van Nederland is namelijk te dik.) Ik maakte een blog 'Snel afvallen met Lies' inclusief een Engelse versie. Vrienden van me zouden ook iets met digitale marketing doen, maar deze missie was mijn “kindje” en zij liepen niet zo hard als ik dus daar hebben we afscheid van genomen.

De oprichting van Nederland Slank is betaald door mijn webwinkel van destijds: WINproducten, en ik heb jaren van 800 euro per maand geleefd om “Nederland” slank te krijgen. Nog steeds heb ik een klein dietisten-salaris. Alles wat er binnen komt aan omzet, steken we in de marketing-communicatie om maar zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken.

Want een goed product is leuk, maar als je niet weet dat het bestaat, dan heb je er dus nog niks aan. We hingen in de bioscoop in December (posters), Radio Rijnmond zond een clipje uit, we waren op t.v. en we schakelden steeds betere communicatie-deskundigen in, digitale marketeers en I.T. jongens om te zorgen dat we nu een goed converterende website hebben.

 

We keken natuurlijk ook naar het interne proces, dat ervoor moet zorgen dat klanten Raving Fans worden en blijven. Dus we gingen de dietisten opleiden als orthomoleculair therapeut, zodat de vergoeding door de zorgverzekeraars een stuk beter werd. En werkten aan klanten-loyaliteits-programma's.

We zijn nu met zijn drietjes, en ook Rachida en Pantea vinden hun werk veel leuker dan waar ze voor opgeleid zijn omdat ze mensen zo ontzettend zien opknappen van allerlei aandoeningen, naast het overgewicht wat ze verliezen. Ik zou het super vinden als we straks een flink stel begeleiders kunnen leren wat echt leuk werk is!

Het begin van de Biologie van Geluk

We studeerden op hoe we mensen (en onszelf) nog beter konden helpen tegen de aanleg om zwaarder te worden. Kwamen 5 jaar geleden het endorfine herstelplan tegen in zijn vroegste vorm, gingen dat uitproberen en we knapten op. Vervolgens gingen we verder studeren en met Lucas Flamend optrekken, en in 2018 lanceerden we “Het endorfine herstelplan”.

Dit is een programma waarmee je de onderliggende mechanismen van overgewicht - stress en trauma - kunt verbeteren en minder invloed kan laten hebben. Dit plan werkt trouwens ook bij depressie, stemmingen, eetbuien, maar ook bij pijn, fibromyalgie etc.

Al jaren loop ik mensen aan de kop te zeuren dat Nederland Slank eigenlijk een goed doel is en dat het een stichting zou moeten worden. Net als Janneke Wittekoek, de cardioloog die er ook alles aan doet om mensen gezond te laten leven, zouden we volle zalen moeten trekken.

De beste reclame is iemand die het programma heeft gedaan en die vertelt dat ‘ie na drie dagen stuiterend door het huis flitst of die fase 2 “haar wittebroodsweken” noemt. En de steunbetuigingen aan mijn adres, daar doen we het dus voor! Dus we zien Nederland Slank nu steeds meer als een beweging, een eigendom van ons allemaal.

Nederland Slank heeft zulke enthousiaste deelnemers, wat zij overbrengen kun je via geen enkele digitale of andere uiting aan iemand uitleggen. Ik heb wel mensen meegemaakt bij wie het stoom uit de oren leek te komen, omdat ze bij het management van dat giga-bedrijf geen gehoor kregen om Nederland Slank gewoon aan het hele bedrijf aan te bieden.

Mensen snappen dus niet wat ze missen.

Dus gaan we het nu makkelijker maken om iemand door te sturen, want als jij het programma hebt gedaan dan zien mensen dus aan je dat iedereen het zou moeten doen.

Opleidingen

Dietetiek aan de Haagsche Hogeschool

  • Bewijs van bevoegdheid van dietist afgegeven door De Minister van Volksgezondheid en Milieu hygiene verkregen op 25-3-1981 te 's Gravenhagen artikel 3, tweede lid, van het Dietistenbesluit (stb. 1972, 487);
  • Besluit: Aan Elize J. van Duijn is het bewijs van bevoegdheid van dietist uitgereikt. Te Leidschendam, 29-4-1981. De Minister van Volksgezondheid en Milieuhygiene.

Orthomoleculair therapeut

  • Liesbeth van Duijn heeft voldaan aan alle vereisten voor het behalen van het diploma orthomoleculair therapeut volgens de klinische psycho-neuroimmunologie
  • Numansdorp, oktober 2017

BRAINQ®THERAPEUT - LEVEL 1 en 2 - Opleiding lntegrale Epigenetica

  • Examen op d.d. 1-2-2019 in Nederland met goed gevolg heeft afgelegd.
  • Dit Diploma staat geregistreerd onder nummer: EQL2-0219.
  • De opleidingen zijn gegeven door Lucas Flamend, directeur BrainQ".

Specialist Practitioner in Neuro Hypnotic Repatterning

  • sinds November 2010 bij Richard Bandler en John La Valle MBA
  • Has successfully completed the course of study and has consistently demonstrated the highest degree of competency and skill to be certified as a Specialist Practitioner in Neuro Hypnotic Repatterning.

En zij volgde voorts o.a.;