aardappelsoep

Aardappelsoep met nootmuskaat

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 juli 2020

Aardappelsoep is een typisch gerecht uit de Afrikaanse keuken. De naam doet het al vermoeden waar het over gaat, een soep gemaakt van aardappels en allerlei toegevoegde specerijen. In Afrika is het een zeer gewild gerecht en daar wordt het je dan ook vaak aangeboden. Een aardappelsoep is makkelijk te maken en lekker vullend. Hieronder vindt je het recept voor de aardappelsoep met nootmuskaat:

aardappelsoep

Bereidingstijd: 6 minuten + 15 minuten kooktijd

Ingrediënten voor 1 persoon:

- 200 g aardappelen, gekookt met bloem
- 1 blokje gember
- 2 el groentebouillon, korrelig, natuurlijk en zonder toevoegingen
- Kleine nootmuskaat
- zeezout
- Peper

Bereiding

1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.

2. Schil de gember en snijd deze heel fijn.

3. Breng een halve liter water aan de kook, doe er groentebouillon bij, voeg de aardappelen en gember toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en peper.

4. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten zachtjes op laag vuur.

5. Pureer tenslotte de aardappelsoep in een blender of pureer met een handblender. Eventueel opnieuw kruiden.