Appel-knolselderijsoep
Ingrediënten:
- 4 el kokosolie
- 2 uien, in ringen
- 1 stengel bleekselderij in stukken
- 1 knolselderij, geschild en in stukken
- 4 cox appels, klokhuis verwijderd, in vieren gesneden
- Paar takjes tijm, alleen de blaadjes
- 2 l groente- of kippenbouillon
- Kokosmelk
- Geroosterde hazelnoten
- Paar blaadjes salie
Bereidingswijze:
- - Verhit de pan en voeg 2el kokosolie toe.
- - Voeg ui en bleekselderij toe en bak deze ca. 10 minuten
- - Voeg knolselderij, appels en tijm toe. Bak deze ca. 2-3 minuten mee.
- - Schenk de bouillon erbij en voeg een beetje peper en zout toe.
- - Laat dit ca. 30minuten zachtjes koken tot de knolselderij vrij zacht is.
- - Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- - Roer de helft van de kokosmelk erdoor.
- - Verhit de andere 2el kokosolie in een pan en bak de salie knapperig.
- - Schep de soep in kommen en garneer deze met de overgebleven kokosmelk, wat kokosolie, de knapperige salieblaadjes, geroosterde hazelnoten of mierikswortel.