bannerimage

Warme appel-knolselderijsoep

Geschreven door: Rachida Lachhab
03 oktober 2018

Appel-knolselderijsoep

 

Ingrediënten:

  • 4 el kokosolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • 1 knolselderij, geschild en in stukken
  • 4 cox appels, klokhuis verwijderd, in vieren gesneden
  • Paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 l groente- of kippenbouillon
  • Kokosmelk
  • Geroosterde hazelnoten
  • Paar blaadjes salie

Bereidingswijze:

  1. - Verhit de pan en voeg 2el kokosolie toe.
  2. - Voeg ui en bleekselderij toe en bak deze ca. 10 minuten
  3. - Voeg knolselderij, appels en tijm toe. Bak deze ca. 2-3 minuten mee.
  4. - Schenk de bouillon erbij en voeg een beetje peper en zout toe.
  5. - Laat dit ca. 30minuten zachtjes koken tot de knolselderij vrij zacht is.
  6. - Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  7. - Roer de helft van de kokosmelk erdoor.
  8. - Verhit de andere 2el kokosolie in een pan en bak de salie knapperig.
  9. - Schep de soep in kommen en garneer deze met de overgebleven kokosmelk, wat kokosolie, de knapperige salieblaadjes, geroosterde hazelnoten of mierikswortel.