Nederland-Slank-Mar-18-2024-05-41-36-8193-AM

Apple crumble

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
06 februari 2023

Wat serveer je vandaag als dessert? Steeds weer fruit is ook zo saai. Probeer deze apple crumble eens; fruit maar dan in taartvorm! De geur van warme appel uit de oven is onweerstaanbaar. Net zoals dit recept voor deze suikervrije apple crumble. Genieten!

Appelcrumble

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 grote appel

  • 1,5 tl kaneel

  • 1 stuk knäckebröd 

  • 1,5 el ghee

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in gelijke stukken en meng met een (1) theelepel kaneel. Leg het bakpapier in een kleine ovenschaal en schep het appel-kaneel mengsel in de schaal.

  2. Verkruimel het knäckebröd en smelt de ghee in een pannetje.

  3. Meng het knäckebröd met de ghee en een halve theelepel kaneel. Verdeel over het appelmengsel. Bak het in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en licht krokant.

  4. Eet de appelkruimeltaart los of serveer het 's ochtends met yoghurt voor een heerlijk ontbijt. De crumble is warm en koud lekker. Maak dus een dubbele portie; eentje voor het koude ontbijt en eentje voor het warme dessert.

Tip

Hoe grof wil jij het knäckebröd? Kies tussen grof of fijn.

Wist je dat...

Ghee (geklaarde boter) eindeloos houdbaar is en niet snel bederft? Je kunt het zelfs buiten de koelkast bewaren. Draai de deksel er niet vast op, dan ademt de ghee.