asperges1

Nieuwe oogst asperges met aardappel en ei

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 april 2021

Lekker! Nu het voorjaar is begonnen en de bloementjes uitkomen, kunnen we weer genieten van de aspergeoogst. Asperges groeien onder de grond en worden vanaf april geoogst. Wist je dat in asperges stoffen zitten die vochtafdrijvend zijn? Deze super lekkere groente is dus ook nog eens goed voor de nierfunctie én daarmee voor je gezondheid.


Handleiding bereiding/schoonmaken asperges:
Voordat je van deze lekkere groente kunt genieten, geef ik een korte handleiding hoe je het beste de asperges kunt schoonmaken.
Snijdt vanaf de bovenkant (kop) naar de onderkant (stam). De onderkant is vaak wat dikker, en de kop wat kwetsbaarder . Van de onderkant kun je gerust een paar cm afsnijden. Hoe beter je ze schilt, hoe zachter en lekkerder ze zijn. Zodra je er onvoldoende schil afhaalt, worden de asperges niet zo zacht en dat is zonde!

asperges2

Ingrediënten:

Asperges

Krielaardappeltjes

2 eieren

Voeg peper en zout toe naar smaak

1 el verse groene kruiden zoals kervel en peterselie (garnering)

Gekookte ardenner ham (fase 4)

Alle hoeveelheden worden in je persoonlijke voedingsplan aangegeven.

Bereidingswijze:

1. Snijd de krieltjes doormidden en kook gedurende 15 minuten gaar.

2. Schil de asperges en breng deze vervolgens aan de kook. Afhankelijk van de dikte van de asperges, zijn ze meestal met 12 minuten gaar.

3. Kook de eieren gedurende 8 minuten.

4. Giet de krieltjes en asperges af en verdeel het op het bord. Pel de eieren en prak deze, verdeel deze vervolgens ook op het bord.

5. Hak de bieslook fijn en strooi deze over het bord.

Eet smakelijk!