bannerimage

Aubergine met muntpuree van avocado

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 februari 2020

Zin om eens lekker uit te pakken dit weekend? Deze gegrilde aubergine uit de oven met doperwten-avocado-muntpuree smaakte simpelweg fantastisch. Een echte aanrader dus. Wist je trouwens dat er wel zeshonderd soorten munt bestaan? Al deze verschillende soorten hebben ten minste één ding gemeen: er zit menthol in. Menthol is een soort olie. Deze olie zorgt voor de frisse aangename geur en smaak. Bovendien heeft munt zelfs wat geneeskrachtige eigenschappen! Zo stimuleert de geur van munt de aanmaak van serotine, een stofje waardoor je je blij gaat voelen. Menthol heeft op zijn beurt weer een positieve invloed op je spijsvertering. Tijd om dit recept voor aubergine met muntpuree maar eens eigen te gaan maken. 

AdobeStock_203668624-1

 

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 portie aubergine pp
  • 2 tl komijnkruiden
  • 1 hand granaatappelpitten
  • 4 el kwark
  • 1 hand verse peterselie
  • 1 tl olijfolie
Doperwtenpuree 
  • 1 blikje doperwten
  • 2 takjes munt
  • 1/2 avocado

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergine door midden en besprenkel met komijnkruiden en eventueel wat olijfolie.
3. Leg de aubergine op de bakplaat en bak dit in de oven voor ongeveer 50 minuten.
4. Maak in de tussentijd de groente puree: mix alles met de blender/staafmixer tot een dikke puree. Dit serveer je vervolgens koud.
5. Haal de aubergine uit de oven, en decoreer met wat kwark, granaatappelpitjes en verse peterselie.
6. Serveer de aubergine met de doperwtenpuree.

En voila! Klaar ben je. Deze gegrilde aubergine met muntpuree is echt een feestje. Geniet!