Nederland-Slank-Mar-27-2024-05-28-29-9720-AM

Aubergine salade met geitenkaas

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 februari 2020

Houd jij van aubergine en geitenkaas, of sta je open voor iets nieuws? Deze aubergine salade met geitenkaas zal je zonder twijfel versteld doen staan! Daarbij is geitenkaas super goed voor je, er zitten veel vitamines in. Met name vitamine B1, B2 en B3, maar ook vitamine A en D. Wat geitenkaas nog eens extra belangrijk maakt, zijn de goede bacteriën die de kaas bevat. Deze noemen we ook wel probiotica. Deze bacteriën helpen ons lijf om voedingsstoffen beter op te nemen in de darmen. En niet te vergeten: het biedt veel eiwitten. Allemaal goede eigenschappen dus, die geitenkaas! Lees hieronder het recept:

AdobeStock_192042107

Benodigdheden

  • 1 portie groenten: aubergine, komkommer, paprika
  • handje veldsla
  • 1 portie geitenkaas
  • ghee of kokosolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Snijd de aubergine in plakjes en strooi hier een goede hoeveelheid zout overheen. Laat dit vervolgens ongeveer 30 minuten intrekken.
2. Je zult nu zien dat er druppeltjes water op de aubergine zijn verschenen. Dep de plakjes aubergine goed af met wat keukenpapier.
3. Verwarm de ghee of kokosolie in een pan en bak de aubergine tot deze aan beide kanten bruin kleurt.
4. Snijd ondertussen de paprika, komkommer en geitenkaas in stukjes.
5. Doe de veldsla, paprika, komkommer en geitenkaas in een kom. Voeg als laatst de aubergine toe en meng alles door elkaar.
6. Maak de salade af met wat olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.

 

Smullen maar!

Tip: heb je wat minder tijd? Dan kun je stap twee overslaan! Ook dan smaakt deze aubergine salade met geitenkaas erg lekker.