bannerimage

Bietensalade met geitenkaas en rauwkost

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 februari 2020

Heb je het een avond wat drukker, of simpelweg geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is een salade zoals deze bietensalade met (geiten)kaas een ideale optie. Het recept maak je zo en is dus perfect wanneer je na je werk snel iets op tafel wil hebben staan. En het is natuurlijk hartstikke lekker! De combinatie van biet en geitenkaas blijft toch een heerlijke klassieker… Zo lekker! De salade zit vol bevat veel vitaminen en is rijk aan kleur: sla, komkommer, wortel, biet, geitenkaas en balsamico. Het is snel klaar en ook nog eens een feestje om naar te kijken! 

AdobeStock_217625769

Benodigdheden

  • 1 portie groenten: 1/2 gekookte bietjes, 1/2 rauwkost (komkommer en wortel)
  • 1 portie zachte geitenkaas
  • 1 portie sla (bijvoorbeeld: veldsla of rucola).
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Verdeel de sla over een bord en snijd vervolgens de rauwkost is kleine stukjes.
2. Snijd vervolgens de gekookte bietjes in mooie dunne plakjes.
3. Snijd als laatste de geitenkaas in blokjes en verdeel alle ingrediënten over het bedje van sla.
4. Verdeel als laatste zowel de balsamico azijn als olijfolie over de salade en breng op smaak met peper en zout.
 

Eet smakelijk en geniet van deze bietensalade met geitenkaas!