bannerimage

Carpaccio van venkel, rucola, parmazaanse kaas en olijven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 augustus 2020

bannerimage

Carpaccio van venkel, rucola, parmazaanse kaas en olijven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht, dan heb je het hier gevonden. Venkel is een naar anijs smakende plant waarvan de draadvormige vertakkingen van de bladeren als kruid en de zaden als specerij gebruikt worden. Venkelzaad kan onder meer helpen bij darmproblemen en menstruatiestoornissen. En als je daarmee nog niet overtuigd bent, zeggen we enkel nog dit: deze carpaccio is in slechts 10 min klaar. Aan de slag!

Venkel

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

- 1 citroen
- 1 tl zwarte olijventapenade
- 4 el olijfolie
- 1 kleine venkelknol
- 1 hand rucola
- 2 stukken parmezaanse kaas (zo dik als een duim)
- 10 groene olijven zonder pit

Voorbereiding:

1. Halveer de citroen en pers het sap van een helft uit in een afsluitbaar glas.

2. Voeg de zwarte tapenade en olijfolie toe, breng op smaak met zeezout en peper en schud met gesloten deksel om een ​​dressing te maken.

3. Snijd de tweede helft van de citroen in plakjes.

4. Spoel de venkel af onder koud water, dep het droog met keukenpapier, halveer de venkel, verwijder het steeltje en snijd heel fijn.

5. Leg de venkelgroen apart voor de garnering. Schik de venkelplakken op borden en bedek ze met rucola. Rasp de parmezaan grof en bedek met de olijven.

6. Giet dan de dressing erover en garneer met venkelgroen en partjes citroen.