bannerimage

Chocolademousse zonder suiker

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
12 januari 2022

bannerimage

Chocolademousse zonder suiker

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

In de Nederlandse cultuur is een toetje na het avondeten heel normaal. Vooral als je bezoek hebt. Wil je genieten van iets lekkers na de maaltijd? Zoek dan niet verder naar een suikervrij alternatief en maak deze heerlijke chocolademousse!

Dit dessert staat binnen vijf (5) minuten op tafel. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine, et voilà! Serveer de chocolademousse koud. Bon appetit! 

Chocolademousse zonder suiker

Ingrediënten

  • 1/2 (bevroren) rijpe banaan

  • 1 kleine rijpe avocado

  • 2 eetlepels biologische cacaopoeder

  • snufje vanille poeder

  • scheutje volle (plantaardige) melk (optie)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix door elkaar tot je een gladde mousse hebt. Is het mengsel te stevig? Voeg dan (plantaardige) melk toe.

  2. Schep de mousse in een kommetje en voeg voor een extra bite bevroren frambozen of bosbessen toe.

Wist je dat...

Er veel goede suikers in een rijke banaan zitten? Dat is te merken aan de zoete smaak. In een onrijpe banaan zit 20 keer minder suikers dan in een rijpe banaan. Vervang je suiker in een dessert? Pak dan een rijpe banaan.