bannerimage

Courgette in kruidencrème met kerrie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 februari 2020

bannerimage

Courgette in kruidencrème met kerrie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

De courgette is niet alleen heel lekker, maar is ook een hele gezonde groente. Waarom? Courgette heeft een positieve invloed op allerlei functies in ons lichaam. Het bevat verschillende vitaminen en mineralen. Deze zorgen voor een gezond hart- en vaatstelsel, en een goed functionerende immuunsysteem en spijsvertering. Dit alles draagt bij aan een gezonder gewicht. Genoeg redenen om deze courgette in kruidencrème met kerrie eens te proberen!

Courgette

 

Benodigdheden

  • 1 portie roomkaas (45%)
  • 1 portie courgette
  • 1 sneetje volkoren roggebrood of volkoren knäckebröd
  • (zwarte) peper en (zee)zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 1 takje tijm (vers)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Was de courgette en snijd ze in fijne plakjes/slierten.
2. Bak de courgette vervolgens in een beetje olie, met een klein beetje water.
3. Breng op smaak met peper en zout.
4. Was de kruiden en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes vervolgens fijn.
5. Voeg nu de roomkaas, kerrie en verse kruiden naar smaak toe. Laat het kort nog even pruttelen. Houd je van ietwat knapperige groente? Laat het dan niet te lang staan. Als je meer van de zachte groente bent, kun je het wat langer laten pruttelen. Wellicht is het dan nodig wat extra water toe te voegen.

Geniet van deze heerlijke courgette in kruidencrème met kerrie! Zeker een gezonde maaltijd. Wil je een maaltijd die iets meer vult? Serveer het dan met roggebrood of volkoren knäckebröd voor een langer verzadigd gevoel.

Tip: Staat roomkaas niet in jouw voedingsplan? in plaats daarvan kan je ook geitenkaas, ricotta, kwark, yoghurt of mascarpone gebruiken. Geheel afhankelijk van jouw smaak en plan.