bannerimage

Smeersel van courgette

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 juni 2020

bannerimage

Smeersel van courgette

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Voor het maken van een spread zijn er eindeloze variaties. Wij zijn dol op courgette en frisse smaken en dit recept is dus voor een lichtverteerbare courgettespread met limoen. Er zijn natuurlijk genoeg groentespreads die je in de winkel kunt vinden, maar deze kunnen niet opboksen tegen deze zelfgemaakte courgette spread. Je kunt zelf bepalen wat je erin verwerkt en je weet zeker dat er geen kleur, geur en smaakstoffen in zit.

Courgettespread

Ingrediënten

  • 1 portie groente: courgette, aanvullen met sap van ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie
  • Versgemalen grove peper
  • Zeezout
  • Eventueel: hüttenkäse/ cottagecheese

Extra

  • Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de courgette in stukken, pers de knoflook uit en hak de peterselie grof.
  2. Doe de courgette, knoflook en peterselie in de keuken machine (of in een hoge kom als je de staafmixer gebruikt) en giet hier de olijfolie en het limoensap bij. Mix het geheel tot een mooie gladde spread.
  3. Breng het mengsel op smaak met versgemalen grove peper en zeezout.

Klaar is je lichtverteerbare courgettespread! Je kunt de spread in een goed afsluitbare pot makkelijk in de koelkast bewaren om later nog te gebruiken.

Deze spread telt als één hele groenteportie, maar je kunt natuurlijk ook de helft eten en de rest aanvullen met andere groenten. Zoek je een lekkere combinatie met een eiwit? Ga in dit geval dan voor hüttenkäse, dat past hier zeker bij.