bannerimage

Courgetti met avocadosaus en geroosterde tomaten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 november 2016

bannerimage

Courgetti met avocadosaus en geroosterde tomaten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

De spiraalsnijders zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de keuken. Daarom een recept met een spiraalsnijder. Veel kookplezier.

Let op! Dit recept is niet voor de strenge fase. Ook moet je het recept aanpassen naar jouw eigen persoonlijke voedingsplan natuurlijk.

Een inspiratie recept waar je je eigen draai aan moet geven.

gourgette-pasta

Courgetti met avocadosaus en geroosterde tomaten.

Ingrediënten:

-          2 courgette
-          250 gr cherry tomaten
-          1 ui
-          2 tenen knoflook
-          250 gr verse spinazie
-          1 grote avocado
-          60 gr Griekse yoghurt
-          Snufje suiker
-          Olijfolie
-          Zout en peper
-          Geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de courgette met een Spirelli in slierten en doe ze in een vergiet. Laat ze hier een half uurtje goed uitlekken en dep ze vervolgens goed droog.

Verwarm de oven voor op 190 graden en leg de cherry tomaten in een ovenschaal. Bestrooi ze met olijfolie, zout, peper en een snufje suiker. Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten en keer ze halverwege voorzichtig om.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Verhit een pan met wat olie en bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Doe hier in delen de spinazie bij en laat het slinken in de pan.
Doe het spinazie mengsel in een blender of foodprocessor en voeg hier de avocado, yoghurt, zout en peper aan toe. Blend dit tot een saus en voeg eventueel een scheutje warm water toe als hij te dik is.

Verhit een pan met wat olie en bak de courgetti een paar minuten tot ze wat zachter en soepeler zijn. Zet het vuur uit en roer de saus erdoor heen. Verwarm het niet teveel, je hebt dan namelijk kans dat de saus gaat schiften.

Schep de ‘pasta’ op het bord en leg er wat cherry tomaatjes op. Garneer met wat geraspte parmezaanse kaas.recept

Eet smakelijk!

bron: www.habitas-online.nl