Meat

Entrecote met pikante salsa

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
06 juli 2020

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende. Entrecote betekent letterlijk vertaald 'tussen de ribben' en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund, tegenwoordig van het lendestuk. Een sappig stukje vlees zoals de entrecote, verdient het om perfect te worden klaargemaakt. Hieronder lees je het recept voor een entrecote met pikante salsa:

Meats

Bereidingstijd: 18 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:

- 2 entrecote steaks op ong. 300 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes tijm, rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 plakje chili
- 5 straattomaten
- 1 rode ui
- 6 stelen peterselie, glad
- 1 sinaasappel
- 2 el koolzaadolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 80 ° C.

2. Dep de entrecote steaks droog met keukenpapier, smeer ze beide in met olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper.

3. Verwarm een ​​middelgrote pan op hoog vuur.

4. Spoel de tijm en rozemarijn af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

5. Doe de entrecote steaks in de eerder verwarmde pan en schroei elke kant ongeveer 2 minuten totdat ze een gelijkmatig bevochtigde, donkerbruine kleur hebben. Voeg na de eerste draai een teentje knoflook, tijm en rozemarijn toe.

6. Doe vervolgens de entrecote steaks, samen met de aromazender, in een voorverwarmde oven op 80 ° C voor ongeveer 8 minuten (medium).

7. Spoel ondertussen de Spaanse peper en trostomaten af ​​onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier, halveer beide en verwijder het klokhuis.

8. Snijd de helft van de Spaanse peper heel fijn, snijd de trostomaten in hapklare blokjes. Schil de rode ui en het overgebleven teentje knoflook en snijd ze heel fijn. Was de peterselie, dep ze droog met keukenpapier, verwijder de bladeren van de stelen en hak ze grof. Halveer perssinaasappel en sap in een kom.

9. Sprenkel de koolzaadolie in een dunne stroom. Spatel de chili, uien, knoflook en peterselie erdoorheen en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zeezout en peper.

10. Leg de entrecote steaks in het midden van het bord en voeg de salsa toe.