Dit recept voor havermout pannenkoeken is waanzinnig lekker en gezond! De basis ingrediënten heb je altijd wel in huis. Serveer de havermout pannenkoekjes met fruit.
Benodigdheden
- 1 mango
- 50 gram havermout
- 100 ml sojamelk
- 1 Ei
- ½ theelepel kaneel
- 1 el fruit
- 1 el olijfolie/kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Schil de mango en snijdt deze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes mango in de blender samen met 50 gram havermout, 100 ml sojamelk en 1 ei. Mix het fijn tot een redelijk glad geheel.
- Voeg nu wat kaneel toe en blender het geheel nogmaals.
- Verhit in een pan kokosolie of olijfolie.
- Doe ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan voor 1 pannenkoekje. Bak beide kanten goudbruin.
Serveer de pannenkoekjes met wat sojayoghurt en 1 eetlepel fruit.
Variatietip: Met dit recept kun u eindeloos variëren. Wilt u een zomerse pannenkoek? Dan vervangt u de mango voor aardbeien. Wilt u juist een pannenkoek voor van de winter? Dan vervangt u de mango voor appel.