bannerimage

Frisse Havermout pannenkoekjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 maart 2020

bannerimage

Frisse Havermout pannenkoekjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dit recept voor havermout pannenkoeken is waanzinnig lekker en gezond! De basis ingrediënten heb je altijd wel in huis. Serveer de havermout pannenkoekjes met fruit.

Benodigdheden pannenkoekjes

  • 1 mango  
  • 50 gram havermout
  • 100 ml sojamelk
  • 1 Ei
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 el fruit
  • 1 el olijfolie/kokosolie om in te bakken

 

Bereidingswijze

  1. Schil de mango en snijdt deze in kleine stukjes. 
  2. Doe de stukjes mango in de blender samen met 50 gram havermout, 100 ml sojamelk en 1 ei. Mix het fijn tot een redelijk glad geheel.
  3. Voeg nu wat kaneel toe en blender het geheel nogmaals.
  4. Verhit in een pan kokosolie of olijfolie.
  5. Doe ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan voor 1 pannenkoekje. Bak beide kanten goudbruin.

Serveer de pannenkoekjes met wat sojayoghurt en 1 eetlepel fruit.

Variatietip: Met dit recept kun u eindeloos variëren. Wilt u een zomerse pannenkoek? Dan vervangt u de mango voor aardbeien.  Wilt u juist een pannenkoek voor van de winter? Dan vervangt u de mango voor appel.

 

Meer recepten