bannerimage

Frisse salade van taugé en komkommer

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 augustus 2021

Vind jij een salade ook zo lekker in de zomer? Dan is dit zeker iets voor jou! Deze salade met taugé en komkommer is makkelijk te maken en is door zijn milde en frisse smaak het perfecte bijgerecht of heerlijk als lunch. Daarbij heeft taugé een heerlijk knapperige bite en het is ook nog eens erg voedzaam. Zo krijg je dus minder snel trek!

Frisse salade van taugé en komkommer

Ingrediënten

Hieronder staan de ingrediënten voor het maken van de salade. De hoeveelheden zijn afhankelijk van de hoeveelheden in je voedingsplan.

1 portie taugé of andere kiemen

½ portie komkommer, gesneden in reepjes

½ portie wortel, gesneden in reepjes

½ portie bosui

2 tenen knoflook, fijngesneden/geperst

2 el sojasaus

1 tl appelazijn

1 el kokosolie of ghee

Peper en zout op smaak

Optioneel:

2 el sesamzaadjes

1 el chilivlokken

Champignons

Voor een extra frisse smaak: appel (na het bakken in de afgekoelde salade)

Bereiding

  1. Spoel de taugé schoon en laat het vervolgens uitlekken.

  2. Snij de komkommer in dunne reepjes en leg apart.

  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

  4. Voeg kokosolie toe aan de pan en wacht tot dit gesmolten is. Bak hierna de knoflook en lente-ui kort.

  5. Voeg hier de wortel aan toe en bak even kort. Hierna kan de taugé toegevoegd worden aan de pan. Let op: bak weer kort. Zo krijgt de taugé de perfecte bite voor in de salade!

  6. Giet vervolgens de appelazijn en sojasaus in de pan en bak weer even kort mee.

  7. Doe de salade in een schaal. Voeg hier eventueel nog de chilivlokken en/of sesamzaadjes aan toe.

  8. Laat de salade even afkoelen en voeg de komkommer toe. Ook kun je eventueel nog appel toevoegen voor een extra frisse smaak.

Eet smakelijk!