bannerimage

Frittata. Smakelijke omelet uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
03 december 2019

Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Met het verschil dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken. Een frittata is wat dikker en het wordt in de oven gemaakt.

Ingrediënten Frittata uit de oven

  • ½ stuk prei
  • ½ stuk tomaat
  • ½  stuk courgette
  • 50 gram feta (van schapenmelk)
  • 4 stuks eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  2. Was de groente goed en snij deze vervolgens in stukjes. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn, dan zal het ei niet voldoende houvast geven voor een mooie frittata. 

  3. Klop de eieren met een garde goed door elkaar.

  4. Voeg hier naar smaak wat zout en peper aan toe. Italiaanse kruidenmix smaakt hier ook uitstekend bij. 

  5. Voeg de groente bij het eimengsel en verdeel dit over een ovenschaal. 

  6. Verkruimel de feta over het mengsel. 

  7. Doe de ovenschaal voor zo’n 20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten, als het ei gestold is, is de maaltijd klaar.

    Variatietip: Ligt er nog een wortel in de koelkast? Restjes bonen over? Aubergine die bijna over datum is? Alles smaakt goed met frittata. Varieer met groente, kruiden en hoeveelheden. Zo heb je in een handomdraai een compleet andere maaltijd, maar met hetzelfde idee.

Laat Mij Meer Lekkere Recepten Zien