ryba

Gebakken kabeljauwfilet met courgette en wortelspaghetti

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 juli 2020

Deze courgette-wortelpasta met kabeljauw is heerlijk zomers en het bewijst dat je met simpele ingrediënten toch iets kunt maken waar ontzettend veel smaak aan zit. Echt een lunch of diner om lekker van te genieten! Je kunt natuurlijk ook alleen courgettepasta of wortelpasta gebruiken, maar een combinatie is extra leuk en lekker!

ryba-z-piekarnika
Bereidingstijd: 12 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:

2 lente-uitjes
4 takjes koriander
1 kleine rode chilipeper
2 wortels
1 courgette
1 onbehandelde limoen
1 el koolzaadolie
2 kabeljauwfilets
1 theelepel olijfolie
1 teentje knoflook

Bereiding

1. Doe ½ liter water in een waterkoker.

2. Was de lente-uitjes, koriander en chili onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

3. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.

4. Verwijder de donkergroene en droge uiteinden van de lente-uitjes en snijd ze schuin in fijne ringen.

5. Snijd de chili peper in fijne ringen.

6. Doe het water uit de waterkoker in een kleine pan en doe er een snufje zout in.

7. Schil de wortels, spoel de courgette af met koud water en dep de courgette droog met keukenpapier. Snijd de wortels en de courgette in een spaghettivorm met een spiraalsnijder, of snij ze met de hand in hapklare stukjes.

8. Blancheer de wortel en courgette circa 10 min. in het kokende water. Haal de slierten snel uit de pan en doe ze in de kom met koud water zodat ze niet verder garen.

9. Spoel de limoen af ​​met heet water, dep ze droog met keukenpapier, wrijf de donkergroene schil eraf en zet apart in een kommetje. Halveer de limoen en pers het sap uit in een middelgrote kom en giet er in een dunne stroom koolzaadolie in.

10. Doe de bosuitjes, koriander en chili in de kom met het limoensap voor de dressing.

11. Verwarm een ​​middelgrote pan op hoog vuur zonder vet toe te voegen. Spel de kabeljauwfilets af met koud water, dep ze droog met keukenpapier, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper.

12. Bak de kabeljauwfilets ongeveer 2 minuten krokant aan de huidzijde. Verwarm de courgette en wortelspaghetti kort in een pan en doe ze bij de kom voor dressing.

13. Breng de kabeljauwfilets op smaak met zeezout en peper. Draai de kabeljauwfilets om en zet het vuur op middelhoog vuur.

14. Druk met de hand of met de platte kant van een mes op de ongepelde knoflook en voeg het toe aan de kabeljauwpan.

15. Plaats de wortel en courgette in het midden van de borden, leg de kabeljauwfilets erop met het vel naar boven en garneer met een limoenschil.