Boter is het resultaat van gekarnde room en mag pas boter heten wanneer er minimaal 82% vetstoffen inzitten. Geklaarde boter is roomboter waar het schuim (de eiwitten) en de 'vaste' bestanddelen en water van af worden geschept. Handig want je kunt er vis of vlees bakken op een erg hoog vuur, zonder dat de boter verbrandt. zo kun je ook met een lactose-intolerantie boter gebruiken.
Geklaarde boter is ideaal!
Benodigdheden
- (biologische) roomboter
- Kruiden naar eigen smaak
Bereidingswijze
- Roomboter zachtjes laten smelten even laten rusten, dan gaat het eiwit bezinken, bovenlaag lichtjes afscheppen.
- Dan de bovenlaag olie voorzichtig in een kom uit schenken.
- Vervolgens kun je naar eigen smaak kruiden toevoegen zoals:verse knoflook, koriander, peterselie, bieslook etc. In de koelkast laten stollen.
En smullen maar! Heerlijk voor op een knäckebröd.