zalm klein-1

Geroosterde zalmfilet met champignonragout en cherrytomaatjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
07 oktober 2020

Het lekkerste recept voor geroosterde zalm met champignonragout en gestoofde cherrytomaatjes vind je bij Nederland Slank. Het is een smaakvol en gezond hoofdgerecht dat binnen 9 minuten op tafel staat. Eetsmakelijk!

zalm klein-1

Bereidingstijd: 9 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

- 2 handenvol champignons
- 4 el olijfolie
- 2 zalmfilets á 180 g - 200 g
- Zeezout
- Peper
- 4 el roggemeel
- 1 handvol cherrytomaatjes
- 4 takjes tijm en rozemarijn 
- 1 citroen
- 1 teen knoflook

Bereiding

1. Maak de champignons schoon met een fijne borstel, verwijder de uiteinden van de stelen, snijd ze in grote stukken en zet ze apart.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Spoel de zalmfilets af onder koud water, dep ze droog met keukenpapier en breng op smaak met zeezout en peper.

3. Verdeel de bloem over een bord, draai de vis erin en klop overtollige bloem eraf. Bak de charfilets in de eerder verwarmde olijfolie in circa 1 à 2 minuten aan elke kant goudbruin.

4. Spoel intussen de cherrytomaatjes, tijm en rozemarijn af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

5. Spoel de citroen af ​​onder warm water, wrijf het droog met keukenpapier en snijd ze in partjes.

6. Zet het vuur van de zalmfiltets een beetje lager en plaats de cherrytomaatjes in de pan rondom de vis. Breng op smaak met zeezout en peper, breng vervolgens op smaak met een beetje citroensap en kook nog 2 minuten (af en toe roeren).

7. Verhit de rest van de olijfolie in een middelgrote pan op een hoger vuur, voeg het geperste teentje knoflook toe. Verwarm even en voeg de champignons toe, breng op smaak met zeezout en peper. Roer goed en laat het warm trekken.

8. Schik de champignons op borden, leg de zamfilets en cherrytomaatjes erover. Garneer met partjes citroen.