geitenkaas

Gevulde paprika met geitenkaas

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 februari 2023

Gevulde paprika met geitenkaas

 

(fase 2)

Bereidingstijd 15 minuten bereiding,

30 minuten oventijd,

totaal 45 minuten

Rood, groen, geel en oranje. De paprika is er in vele kleuren. Het is een knapperige groente en in de keuken kun je er alle kanten mee op. Elke kleur paprika heeft zijn eigen unieke smaak en voedingsstoffen. Rode en oranje paprika’s zijn de zoetste van het stel. De groene paprika is soms een beetje bitter. Gelukkig is elke paprika net zo lekker als je er feta bij doet. Dit gerecht is binnen een klein uurtje klaar en dus ideaal voor de doordeweekse dag. 

Tip
Wil je een zoetere toon in het gerecht? Voeg dan een appel toe. Snijd de appel in kleine stukjes en bak mee in de oven. 

Wist je dat..

De paprika tot de nachtschade familie behoort? Sommige groenten maken deel uit van de nachtschade familie. Dit zijn de aardappel, aubergine, tomaat, peper en dus ook de paprika. Nachtschade planten bevatten van nature schadelijke stoffen voor onze darmen. Het is (vooral voor mensen met darmklachten) beter dat je deze groentesoorten kookt voordat je het eet. 

Ingrediënten voor 1 portie 

  • 70 g wortel
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 takje verse tijm
  • 75 g geitenfeta
  • 1 kleine rode paprika
  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding 

Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in blokjes en voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg de knoflookpoeder en de verse tijmblaadjes toe. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Laat het goed intrekken. Smoor de wortel. Haal het mengsel uit de pan en zet het even opzij.

Stap 2 Snijd de paprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de twee helften met de open kant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en een snufje zout. Zet de paprika 15 tot 20 minuten in de oven. 

Stap 3 Meng de feta met de wortelblokjes. Vul de paprika’s met het feta mengsel en zet de paprika’s 10 minuten in de oven op 200 graden. 

Stap 4 Garneer de gevulde paprika met een takje tijm. Verdeel over de borden.

Gevulde geitenkaas