bannerimage

Gevulde paprika met kikkererwten (hummus)

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 mei 2021

Vind jij paprika ook zo lekker? Probeer dan zeker een keer dit recept voor gevulde paprika met hummus: lekker makkelijk als lunch of voor bij het avondeten. Vegetarisch en zeer smaakvol! De kikkererwten (hummus) zijn een goede bron van eiwitten én het houd je lang verzadigd.

Wil je weten hoe je een lekkere gevulde paprika maakt, en vind je het leuk om wat nieuws te proberen? Lees hieronder hoe.

gevulde paprika

Ingrediënten:

1 portie hummus

1 paprika. Aanvullen met: cherry tomaatjes, rode ui en rucola

1 tl verse koriander als garnering

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de paprika in de lengte door midden en verwijder de pitten. 

3. Leg de paprika met de bolling naar beneden op de bakplaat.

4. Doe een laagje groente in de paprika en smeer er vervolgens een dikke laag hummus overheen. Doe de paprika voor circa 10 minuten in de oven.

5. Laat de paprika afkoelen en voeg als laatste de garnering toe.

Eet smakelijk!