jorieke-nederland-1

Groente caponata heerlijk Siciliaans gerecht

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Ben je toe aan een zon vakantie? Duik in de keuken en maak een lekkere mediterraanse, zonnige caponata. Dit van oorsprong Italiaanse bijgerecht lijkt misschien op ratatouille,  maar is qua smaak toch duidelijk anders. Caponata is een zoet-zure salsa die heerlijk is in combinatie met een homp grof brood, bruschetta, witte vis of karbonade. Buon Appetito !

Voorbereiding: 5 minuten.
Bereiding: 25 minuten.

Sicilian Eggaplants

Ingredienten

  • Sjaloten, fijn gesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • Koolrabi, fijn gesneden
  • Aubergine, in stukjes gesneden
  • Prei, fijn gesneden
  • 1 theelepel Oregano
  • Cherry tomaatjes, door de helft gesneden
  • 1 theelepel wijnazijn of witte azijn

Bereidingswijze
Bak de ui in een koekenpan met een een klein beetje olijf olie voor 3 minuten. Voeg de koolrabi en de aubergine toe, en bak dit 4 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten. Voeg vervolgens wat oregano toe en een beetje water (ongeveer 4 eetlepels). Kook 5 minuten met een deksel op de pan. Voeg de gehalveerde tomaatjes en 1 theelepel azijn toe. En kook alsnog voor 5 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met basilicum.

Eetsmakelijk!