bannerimage

Hartige cupcake

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 januari 2022

Een cupcake als ontbijt (of lunch)? Dat klinkt als een feestje. Een feestje met ei en groente voor een hartige start van de dag. Heerlijk toch? Maak de cupcakes vooraf en neem ze mee voor onderweg. Of zet ze op een prachtig gedekte ontbijttafel en ga er goed voor zitten.

Hartige cupcake-1

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 halve rode paprika

  • een handvol spinazie

  • 1 el kokosolie

  • 30 g courgette

  • 1 stengel lente-ui

  • 2 eieren

  • 1 el gedroogde tijm

  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Laat de oven op 180 graden voorverwarmen. Snijd de paprika en spinazie in dunne reepjes en bak deze drie (3) minuten in een voorverwarmde pan met kokosolie.

  2. Snijd de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder (voor courgetti) en snijd de lente-ui fijn. Heb je geen spiraalsnijder? Je koopt de courgetti voorgesneden in de supermarkt.

  3. Verdeel de courgetti aan de binnenkant van de cupcake bakvorm. Verdeel daarna de gebakken paprika en spinazie.

  4. Kluts de eieren in een kom en voeg peper, zout, gedroogde tijm en de fijngesneden lente-ui toe. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en vul tot de rand.

  5. Plaats de bakvorm acht (8) minuten in het midden van de oven. Bak tot het ei gestold is. Haal het uit de oven en garneer de cupcakes met verse peper en lente-ui voor extra smaak. Eet smakelijk!

Tip

Gebruik een cupcake bakvorm of losse siliconen cups. Papieren vormpjes plakken vast aan de cupcake.

Wist je dat...

Het eerste cupcake recept uit 1828 komt? Het staat in een kookboek van Eliza Leslie. In haar recept gebruikt ze de maat "van één kopje" (cup in het Engels). Ze schreef "the cups should hold about half a pint." Hier komt de naam cupcake vandaan.