Af en toe een koekje is best wel lekker. Het recept voor deze havermoutkoekjes is heerlijk eenvoudig en levert de lekkerste havermout koeken op. Knapperig van buiten en zacht van binnen. En het is suikervrij.
Benodigdheden
-
175 g boter, in stukjes
-
250 g havermout
-
Eventueel kaneel erbij
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bekleed de bodem van een ondiep, vierkant bakblik (of evt ander vorm, maakt niet uit) met bakpapier als dit geen antiaanbaklaag heeft.
-
(Neem een blik van 20 cm voor dikkere en taaiere havermoutkoeken, of ander grote naar keuze) Roer de geklaarde boter op een matig vuur in een middelgrote pan tot de boter is gesmolten.
-
Neem de pan van het vuur en roer de havermout erdoor en eventueel kaneelpoeder.
-
Druk het beslag in het bakblik.
-
Bak de koek 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is (bak iets langer voor een nog knapperiger resultaat).
-
Laat de koek 5 minuten afkoelen in het bakblik.
-
Maak met een mes snijlijnen voor repen of vierkanten in de nog warme koek. De havermoutkoeken blijven heel als je de koek helemaal laat afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukken snijdt en uit het bakblik neemt.