bannerimage

Heerlijk, gestoofd fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 september 2020

bannerimage

Heerlijk, gestoofd fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dit nagerecht, gestoofd fruit, is absoluut geweldig en te simpel voor woorden. Je kan het met verschillende soorten fruit maken, dus makkelijk aan te passen aan je plan. Eetsmakelijk!

Gestoofd fruit

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 eetlepel groentebouillon, korrelig, natuurlijk en zonder toevoegingen
- 1 handvol seizoensfruit, gemengd, kant-en-klaar (bijvoorbeeld: appel, abrikoos, pruim)
- 3 takjes tijm
- Zeezout
- Peper

Bereidingswijze

1. Vul een kleine steelpan met water zodat de bodem een ​​beetje bedekt is met vloeistof. Bestrooi met de groentebouillon en breng aan de kook.

2. Bereid het fruit voor en snijd in hapklare stukjes. Spoel de tijm af onder warm water, dep het droog met keukenpapier en voeg toe aan de groentebouillon met het fruit.

3. Breng op smaak met zeezout en peper.

4. Verlaag het vuur tot medium en laat het fruit ongeveer 4 minuten sudderen, af en toe roeren.

5. Serveren maar!