Nederland-Slank-3

Bonenscho­tel met ma­kreel en pompoen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
23 januari 2022

Binnen no-time staat deze bonenschotel met de bijzondere smaak van rapini en makreel bij je op tafel! Rapini, ook wel bekend als broccoli raap of broccoletti, is eigenlijk meer verwant aan rapen dan aan broccoli. Rapini is en uitstekende bron van vitamine A, C en K en kalium. Lees hieronder het heerlijke recept van de schotel:

img_RAM_PRD128872

Ingrediënten voor 4 personen

- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gr black-eyed bonen
- 800 gr roerbak rapini, pompoen, kastanjechampions
- 2 gr gedroogde tijm
- 165 gr gerookte makreelfilet
 

Bereiding

1. Snijd de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in de grote hapjespan en bak de tomaten en knoflook 5 min. op laag vuur.
2. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Voeg de roerbakgroente, bonen en tijm toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
3. Verdeel over diepe borden. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.