Nederland-Slank-1

Herfst pasta met courgette pesto

Geschreven door: Rachida Lachhab
03 oktober 2018

Oranje pasta met courgette pesto

Ingrediënten:

  • 500 g wortel, in dunne reepjes gesneden. Laat 10 min in kokend water staan.wortel-pasta
  • 2 courgettes, in ½ plakjes gesneden.
  • 1 ui, fijngesneden.
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden.
  •  
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd.
  • Paar blaadjes basilicum, fijngesneden.
  • 1 handvol walnoten, gebroken.
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. - Verhit een pan en voeg ghee toe.
  2. - Fruit de ui en knoflook.
  3. - Voeg de courgette toe en bak zacht tot bijna gaar.
  4. - Maak ondertussen in de vijzel de basis van de courgette pesto door pijnboompitten, knoflook, basilicum en walnoten fijn te wrijven.
  5. - Voeg wat olijfolie en zout en peper toe.
  6. - Maak verder fijn en breng dit met olijfolie, zout en peper op smaak.
  7. - Check of de courgette bijna gaar is.
  8. - Doe de courgette in een hoge mengkom.
  9. - Pureer de courgette met de staafmixer, voeg wat water toe als het mengsel droog is.
  10. - Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar.
  11. - Schenk dit over de wortelpasta.
  12. - Garneer met geroosterde hazelnoten.