Oranje pasta met courgette pesto
Ingrediënten:
- 500 g wortel, in dunne reepjes gesneden. Laat 10 min in kokend water staan.
- 2 courgettes, in ½ plakjes gesneden.
- 1 ui, fijngesneden.
- 2 tenen knoflook, fijngesneden.
- 1 el pijnboompitten, geroosterd.
- Paar blaadjes basilicum, fijngesneden.
- 1 handvol walnoten, gebroken.
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- - Verhit een pan en voeg ghee toe.
- - Fruit de ui en knoflook.
- - Voeg de courgette toe en bak zacht tot bijna gaar.
- - Maak ondertussen in de vijzel de basis van de courgette pesto door pijnboompitten, knoflook, basilicum en walnoten fijn te wrijven.
- - Voeg wat olijfolie en zout en peper toe.
- - Maak verder fijn en breng dit met olijfolie, zout en peper op smaak.
- - Check of de courgette bijna gaar is.
- - Doe de courgette in een hoge mengkom.
- - Pureer de courgette met de staafmixer, voeg wat water toe als het mengsel droog is.
- - Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar.
- - Schenk dit over de wortelpasta.
- - Garneer met geroosterde hazelnoten.