bannerimage

Home-made mayonaise

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
01 januari 2020

bannerimage

Home-made mayonaise

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Aioli wordt de culinaire voorloper van mayonaise genoemd, en bestond al in de Romeinse tijd. De meest gehoorde anekdote wijst de havenstad Maó op het Spaanse eiland Minorca aan als de plaats waar mayonaise zijn oorsprong heeft. Hieronder vindt je het recept voor home-made mayonaise, zonder toevoegingen en suiker. Bereid je eigen saus op een verantwoorde wijze!

Mayonaise


Ingrediënten 

  • 2 eidooiers
  • 3,5 dl olijf-/lijnzaadolie
  • 0,5 dl azijn
  • 1,5 theelepel mosterdpoeder
  • peper en zout naar wens

Bereidingswijze

  1. Ei los roeren met mosterd, peper, zout (4 minuten).
  2. Voeg de azijn toe.
  3. Doe als laatste de olie druppelsgewijs bij de mayonaise.