Immun

Immuunsysteem booster

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
09 november 2020

In deze onzekere tijden is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Daarom hebben we het recept voor een boost drankje die jouw weerstand helpt versterken. Je weerstand is een functie van het afweersysteem, dat je beschermt tegen bedreigingen van buitenaf. Het herkent lichaamsvreemde micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels en ruimt deze zo snel mogelijk op om te voorkomen dat je ziek wordt. De ene persoon heeft van nature een sterkere weerstand dan de andere. Bovendien wordt je weerstand door allerlei factoren beïnvloed. Denk aan voeding, stress, slaap en omgevingsfactoren zoals het klimaat. Dit betekent dat je zelf veel kunt doen om je eigen afweersysteem wat te versterken. 

Immun

Bereidingstijd: 8 minuten

Ingrediënten voor 2 personen / 3 - 4 kopjes:

- 1 citroen
- 6 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 2 takjes salie
- 4 takjes munt
- 1 duimstuk gember
- 400 ml groente- of wortelsap (natuurlijk)

Bereidingswijze

1. Doe 600 ml heet water in de waterkoker. Halveer de citroen, pers het sap uit in een kom, giet er heet water overheen en laat het afkoelen.

2. Spoel de kruiden af ​​onder koud water, dep ze droog met keukenpapier, verwijder de tijm, rozemarijn en salie van de takken, laat de munt op de tak zitten.

3. Schil de gember, snij in dunne plakjes en stamp deze samen met de geplukte kruiden in een vijzel tot fijne korrels.

4. Voeg groente- of wortelsap toe aan het citroenwater en roer goed.

5. Verdeel het kruidengranulaat gelijkmatig over de glazen, voeg telkens een takje munt toe en giet er vloeistof op. Smaakt koud en warm.