bannerimage

Kabeljauw met saffraansaus

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 januari 2022

Op zoek naar een bijzonder gerecht? Ga dan voor dit recept met kabeljauw en saffraansaus! Witte vissoorten zijn gezond, alleen de smaak is vaak wat mild. Kook met verse kruiden en specerijen en maak er een spannend gerecht van! De saffraan is smaakvol en het gerecht staat snel op tafel.

NL slank - Kabeljauw met saffraan 1-1

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 el kokosolie

  • 150 g kabeljauwfilet

  • 100 ml gekookt water

  • 1 tl saffraan (fijngemalen)

  • 1 takje verse tijm

  • sap van 1 limoen

  • zout en peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de kokosolie in een pan en strooi zout over de vis. Breng water aan de kook. Doe de saffraan in een glas en vul het met kokend water. Voeg de verse tijm toe. Laat het glas een paar minuten staan.

  2. Bak de vis aan beide kanten gaar. Pers de limoen in de visschaal. Voeg het glas met saffraanwater toe. Doe de gebakken vis in de saffraansaus. Zorg dat de vis goed bedekt is met de saus.

  3. Serveer de kabeljauw met gekookte groenten (naar keuze) of met een lekkere salade.

Wist je dat...

Saffraan een specerij is uit de saffraankrokus (Crocus sativus), een knolgewas? De meeste saffraan komt uit Perzië (Iran). Het kostbare kruid werkt tegen depressie en ook als een soort liefdesdrank. Het is ook nog een antioxidant. Saffraan is gezond, het geneest en zorgt voor het gevoel van liefde, een veelzijdig kruid!