bannerimage

Kabeljauwsalade. Vis eens anders geserveerd

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 september 2013

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 20-30 minuten

kabaljauw-300x171

Ingrediënten:

  • Kabeljauwfilet
  • Kropsla
  • Half laurierblaadje
  • Rozemarijn

Benodigdheden:

  • Stoommandje/stoombloem
  • Pot met deksel (indien je een stoommandje gebruikt),
  • Scherp mes, snijplank, vork

Bereiding:

  1. Leg de kabeljauw met een laurierblaadje en wat rozemarijn naar smaak in een stoommandje/stoombloem. Stoom de kabeljauw gaar.
  2. Was de kropsla, snijd het in dunne reepjes en leg ze op een bord.
  3. Zodra de kabeljauw gaar is, haal je de kabeljauw uit elkaar met een vork.
  4. Strooi de stukjes kabeljauw over de salade.

Variatietip 1:
gebruik in plaats van kropsla een andere groene groente, zoals spinazie en paardenbloemblaadjes of een mix hiervan.

Variatietip 2:
Gebruik een eetlepel appelazijn of verse citroensap voor op de salade en de kabeljauw.