bannerimage

Kikkererwtenburger op een bedje gegrilde groenten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
29 maart 2020

bannerimage

Kikkererwtenburger op een bedje gegrilde groenten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Bij Nederland Slank zijn wij gek op een goed stuk vlees, maar eten voor de variatie ook weleens deze lekkere veggie burger met gegrilde groenten.

 

Ingrediënten Kikkererwtenburger op een bedje gegrilde groenten

  • 80 gram kikkererwten    
  • 1 ei
  • 65 gram courgette
  • 65 gram aubergine
  • naar smaak knoflook /peterselie/ paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Lek de kikkererwten uit en doe deze in een kom.

  2. Voeg hierbij het ei en maak het tot een glad geheel met de staafmixer. Als u niet beschikt over een staafmixer kunt u de kikkererwten en het ei in de blender doen.

  3. Voeg een half teentje knoflook toe en wat peterselie en paprikapoeder.

  4. Schil de courgette en de aubergine en maak met behulp van de kaasschaap dunnen plakken.

  5. Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en grill hier in de plakken aubergine en courgette. Als u beschikt over een grillplaat kunt u hierop ook de plakken groenten grillen.

  6. Terwijl u de groente aan het grillen bent, verhit u in een koekenpan een theelepel olie en hier stopt u het kikkererwtenmengsel in.

  7. Maak hier een ronde vorm van zodat het op een burger lijkt. Bak beide zijde ongeveer 4 minuten tot deze bruin zijn.

  8. Leg eerst de gegrilde groente op uw bord en leg hierboven op de kikkererwtenburger.

    Variatietip 1: U kunt eventueel een sausje maken van yoghurt door 1 eetlepel yoghurt te mengen  met stukjes tomaat en wat chili kruiden.

    Variatietip 2: Ook kunt u een tomatensalsa bij de burger serveren. Hiervoor snijdt u ½ tomaat en 1 theelepel rode ui in kleine stukjes en mengt deze met peper en zout.

    Meer recepten