bannerimage

Kruidige zeeduivel uit de oven

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
04 mei 2020

bannerimage

Kruidige zeeduivel uit de oven

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Van alle vissen die je kunt bedenken, is zeeduivel misschien niet de meest goodlooking, maar wel ontzettend lekker. En gezond! Deze magere vis zit bomvol eiwitten, wat zorgt voor een heerlijk verzadigd gevoel na de maaltijd. Dus, kom je volgend weekend op de markt en wil je ’s avonds iets bijzonders op tafel zetten? Sla dan zeker de viskraam niet over en neem een heerlijk stuk zeeduivel mee naar huis. Om je vingers bij af te likken!

 

Kruidige Zeeduivel

Ingrediënten

  • 1 portie zeeduivel
  • 1 portie groenten: 3/5 deel paprika, 1/5 deel ui, aanvullen met olijven (garnering) en bijvoorbeeld bloemkoolrijst
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rood pepertje
  • 1 tl citroenrasp (garnering)
  • 2 el kokosolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse zwarte peper en zeezout
Extra:
Staafmixer

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  2. Pel en snipper de ui en snijd het rode pepertje fijn.
  3. Was de paprika en snijd in stukken naar jouw voorkeur.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook (uitpersen) ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg nu de paprika en rode pepertje toe aan de pan en bak het geheel ongeveer 8 minuten.
  6. Schenk vervolgens de groentebouillon in de pan en laat de saus zachtjes sudderen.
  7. Rits de tijm van de takjes en voeg dit samen met het laurierblad, oregano en paprikapoeder toe aan de saus. Laat de saus nog 5 à 10 minuten pruttelen.
  8. Breng op smaak met peper en zout, vis het laurierblad eruit en pureer de saus.
  9. Spoel de zeeduivel af, dep de vis droog met keukenpapier en leg hem in een kleine ovenschaal.
  10. Giet de saus over de vis en plaats deze kruidige zeeduivel in het midden gedurende 10 à 15 minuten.
  11. Wanneer de vis gaar is kun je hem eventueel garneren met olijven en citroenrasp en serveren met bloemkoolrijst.

Eet smakelijk! Zo heb je toch van een vis die je misschien niet snel zelf zult klaarmaken een lekker gerechtje bereid. Heerlijk!