bonensalade

Lichte bonensalade

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
02 juli 2021

Dit is ook weer zo’n ideaal lunchgerecht dat zeker aan smakelijkheid wint als je het een dag van tevoren klaarmaakt en ’s nachts lekker in laat trekken. Gebruik de hoeveelheid bonen uit je plan en houd het gerecht zo helemaal lekker vegetarisch maar vullend. Dit is een heel goed gerecht om mee te nemen zodat je nog een tijdje vooruit kunt voor je aan je diner toekomt.

Ingrediënten:

Alle groenten samen vormen de hoeveelheid uit je plan.

  • Een portie bonen (uit je plan)

  • Een deel gestoomde prei

  • Een deel groene olijven

  • Een deel komkommer, in stukjes gesneden

  • Een eetlepel ui, fijngesneden

  • 1 eetlepel limoensap als dat in je plan staat of in fase 4

  • 1 eetlepel appelazijn

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • 1 eetlepel koriander (als je dat lekker vindt, sommige mensen vinden het vreselijk). Tip: knip de koriander met een schaar fijn.

  • 1/2 theelepel komijn

  • 1/4 theelepel chili poeder

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stoom de prei heel licht of blancheer deze even. Combineer deze vervolgens in je grote lunch box met de bonen, olijven, komkommer en het uitje. Maak vervolgens de vinaigrette door de overige ingrediënten in een kleiner kommetje samen te voegen. Giet de dressing over de groenten en meng goed.

Dit kan dus naar wens op de avond van tevoren, of je neemt de vinaigrette in een klein potje mee en sprenkelt deze ter plaatse over het bonengerecht. Dan komen de individuele pure smaken nog wat beter uit.

Eet deze salade lekker makkelijk; op kamertemperatuur.

Tip Kruimel je cracker eens over een salade, bij wijze van croutons!

Weetje: Koriander, of de andere benaming: cilantro, is een zeer omstreden kruid. Zeker in haar verse, bladvorm lopen de meningen sterk uiteen. Sommige mensen vinden het heerlijk; maar ongeveer net zoveel tegenstanders vinden het naar groene zeep smaken! Hoe zij weten hoe groene zeep smaakt? Daar zijn wij ook nog niet achter!