Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 20-30 minuten
Ingrediënten:
- Kipfilet/kalkoenfilet
- Andijvie, snufje kaneelpoeder
- Zwarte peper naar smaak
- Een snufje gemalen (ster)anijs
- Een snufje gemalen venkel en een klein snufje gemalen kruidnagel
Benodigdheden:
- Koekenpan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel,
- Scherp mes
- Snijplank
- Schaal
Bereiding:
- Snijd de kip-/kalkoenfilet in blokjes.
- Strooi de kruiden er overheen en hussel goed door elkaar.
- Doe de kip-/kalkoen filet in de pan. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op zacht vuur gaar smoren.
- Was de andijvie. Snijd deze in brede repen en leg ze in een schaal.
- Wanneer de kip-/kalkoen filet gaar is, schep je de Marokkaans gekruide kip over de andijvie.
Tip: Als je (rauwe) andijvie niet lekker vindt, kun je de andijvie na het snijden kort roerbakken in een droge anti-aanbakpan.
Variatietip 1:
Voor een wat simpelere uitvoering, gebruik je alleen kaneelpoeder en peper naar smaak.
Variatietip 2:
De andijvie is te vervangen door eikenbladsla, kropsla, spinazie en/of paardenbloembladeren.