bannerimage

Marokkaanse kip-/kalkoensalade

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 september 2013

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 20-30 minuten

 Ingrediënten:

  • Kipfilet/kalkoenfilet
  • Andijvie, snufje kaneelpoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • Een snufje gemalen (ster)anijs
  • Een snufje gemalen venkel en een klein snufje gemalen kruidnagel

Benodigdheden:

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel,
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Schaal

Bereiding:

  1. Snijd de kip-/kalkoenfilet in blokjes.
  2. Strooi de kruiden er overheen en hussel goed door elkaar.
  3. Doe de kip-/kalkoen filet in de pan. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op zacht vuur gaar smoren.
  4. Was de andijvie. Snijd deze in brede repen en leg ze in een schaal.
  5. Wanneer de kip-/kalkoen filet gaar is, schep je de Marokkaans gekruide kip over de andijvie.

Tip: Als je (rauwe) andijvie niet lekker vindt, kun je de andijvie na het snijden kort roerbakken in een droge anti-aanbakpan.


Variatietip 1:
Voor een wat simpelere uitvoering, gebruik je alleen kaneelpoeder en peper naar smaak.

Variatietip 2:
De andijvie is te vervangen door eikenbladsla, kropsla, spinazie en/of paardenbloembladeren.