bannerimage

Marokkaanse kip ovenschotel. Mediterraans smakelijk

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 maart 2020

Marokkaanse kip ovenschotel

Ingrediënten (voor ca. 2 personen): 

  • kipfilet in stukken gesneden of kippenpootjes
  • 1 rode puntpaprika in ringen gesneden
  •  een handjevol doperwtjes
  • wat sperziebonen in stukjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
    eventueel wat groene olijven zonder pit
Marinade:
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • halve tl gemberpoeder
  • halve tl zeezout
  • een paar takjes peterselie fijngesneden
  • een paar takjes koriander fijngesneden
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Maak een marinade van de kruiden en olijfolie en meng de helft van de marinade door de stukken kip/kippenpootjes. Meng de andere helft van de marinade door de kleingesneden groenten in een ovenschaal. Leg de gemarineerde stukken kip/kippenpootjes bovenop de groenten in de ovenschaal. Doe er een klein glaasje water bij. Niet te veel, net genoeg zodat het niet kan aanbranden.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier.

Zet de ovenschotel gedurende 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer af en toe tussendoor of er nog voldoende vocht in de ovenschaal zit.
Haal de laatste paar minuten de bedekking van de ovenschaal af zodat de kip nog even goudbruin kan bakken.